Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen suksess

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Sykefraværet går ikke ned der det innføres seks timers arbeidsdag, viser en rapport fra FAFO etter forsøkene i Oslo kommune. Rapporten viser at sykefraværet økte like mye blant dem som var med i forsøket, som hos andre ansatte i kommunen. Prosjektet ble satt i verk blant pleie- og omsorgsarbeidere, og de ansatte selv er meget godt fornøyd med den ekstra fritid den forkortede arbeidsdagen ga.
  • Men begrunnelsen for forsøket var at kortere arbeidstid skulle redusere så vel korttids- som langtidsfraværet. Slik sett ga forsøket et negativt resultat. Sannsynligvis er det slik at den økte fritida for kvinnenes del ble brukt til hjemmearbeid. Derfor er det også tvilsomt om arbeidstidsordningen hadde spesielt gunstige likestillingsvirkninger. Det er altså lite som tyder på at sekstimersdag er en sikker vei å gå for å bedre de ansattes helse og velvære i jobben.
Hele Norges coronakart