Ingen svar på dødsgåte i London

LONDON/OSLO (Dagbladet): Politiet i London kan ennå ikke gi svar på hvorfor 34 år gamle Sofie Jensen fra Karmøy torsdag ble funnet død i en tom leilighet i Battersea i London. Dødsfallet beskrives fremdeles som mistenkelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen, som opprinnelig kommer fra Åkrehamn på Karmøy i Rogaland, skal ha bodd i London i lengre tid. Hun skal ha reist mye over hele verden. Hun var sist tilbake på Karmøy i jula, reiste videre på nyttårsfeiring i Kambodsja, for så å returnere til London.

Hun blir av lokale kilder beskrevet som en eventyrlysten kvinne, som på sine mange reiser skal ha besøkt Australia og Midtøsten. Hun skal på sine reiser ha hatt ulike jobber, blant annet bar- og kontorjobber. Det var i går kveld fremdeles ikke kjent hva Sofie Jensen gjorde i London.

Ukjent dødstidspunkt

Scotland Yard er fremdeles svært tilbakeholdne med informasjon rundt dødsfallet til den 34 år gamle norske kvinnen. Kvinnen ble funnet i det som sannsynligvis var hennes egen leilighet i den fasjonable delen av Battersea-området, like sør for Themsen.

- Klokka 14.30 torsdag 1. februar ble politiet tilkalt til Battersea Church Road. Det var huseieren som kontaktet politiet fordi han ikke fikk kontakt med sin leietaker, fortalte en talsmann ved Scotland Yard til Dagbladet i går kveld.

Politiet rykket ut etter å ha blitt kontaktet av huseieren, og den norske 34-åringen ble funnet død i leiligheten i det moderne komplekset Stanton Gate. Det er foreløpig uklart hvor lenge hun har ligget død i leiligheten før politiet ble kontaktet.

- Klokka 15.30 den samme torsdagen erklærte politiets lege at kvinnen var død. Vi kan foreløpig ikke si noe om når kvinnen døde, sier Scotland Yard.

Tom leilighet

Politiet anser dødsfallet som mistenkelig, det gjør de inntil dødsårsaken er stadfestet. Det er usikkert når den norske kvinnen blir obdusert, men det vil skje i dag eller innen de nærmeste dagene.

Ifølge politiet bodde kvinnen i leiligheten, som var helt tom. Boligkomplekset er forholdsvis nytt, og det er uklart hvor lenge kvinnen har leid leiligheten.

Etterforskningslederen, politioverbetjent Winter, var ikke tilgjengelig for kommentarer i går kveld.

Da den døde norske kvinnen ble funnet, kontaktet britisk politi sine kolleger i Norge, og den norske ambassaden i London.

Hadde ID

Hun hadde identifikasjonspapirer på seg da hun ble funnet. Politiet kan ikke opplyse om kvinnen hadde nøkler til leiligheten på seg. Det synes imidlertid klart at det ikke er utvendige tegn som tyder på at kvinnen har vært utsatt for en kriminell handling.

TOM LEILIGHET:</B> I en helt tom leilighet i bydelen Battersea i London ble 34 år gamle Sofie Jensen fra Karmøy funnet død onsdag. Politiet vet ennå ikke dødsårsaken.