Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ingen svarte da vi ropte, og alle så ut til å være døde

Turgåer som kom til åstedet like etter Alpe-massakren prøvde å få kontakt med skadde Zainab (7).

LAGT NED BLOMSTER: Det har blitt lagt ned blomster på stedet hvor familien og en fransk syklist ble funnet drept 6. september. Foto: EPA/Norbert FALCO/LE DAUPHINE FRANCE OUT
LAGT NED BLOMSTER: Det har blitt lagt ned blomster på stedet hvor familien og en fransk syklist ble funnet drept 6. september. Foto: EPA/Norbert FALCO/LE DAUPHINE FRANCE OUT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det var ingen lyd. Det var som en skrekkfilm. En av de TV-seriene hvor alt starter med et drap, bortsett fra at denne gangen var vi skuespillerne og vi hadde ingen fjernkontroll slik at vi kunne skifte kanal.

Slik beskriver den franske turgåeren Philippe D. stemningen og følelsene da han kom frem til det blodige åstedet hvor tre britiske turister og en fransk syklist ble drept ved Lake Annecy i de franske alpene 6. september.

- Da ingen svarte når vi ropte og alle så ut til å være døde ble vi virkelig skremt, forteller han til The Daily Telegraph.

- Livredd Philippe D. hadde vært på tur med to venninner da en fransk syklist kom mot ham og skrek at noe forferdelig hadde skjedd. Den britiske syklisten var den første som kom til stedet etter massakren, og var tydelig i sjokk.

- Han forsøkte å forklare hva som hadde skjedd på fransk. Han ville ringe nødetatene. Jeg forstod ikke om han ikke hadde mobil eller om han ikke hadde signal, forteller Phillippe D. som først gikk ut fra at det hadde skjedd en ulykke.

Da han kom frem til åstedet skjønte han imidlertid raskt hva som hadde skjedd, og ble livredd.

Jenta reagerte ikke Da han ringte ambulanse fikk turgåeren øye på syv år gamle Zainab al-Hilli som lå i stabilt sideleie kun få meter fra familiens BMW hvor den britiske syklisten hadde lagt henne.

- Hun lå der ubevegelig. Jeg så ikke noe blod, og en kunne ikke se hvor hun var skadd. Hun reagerte ikke på ropene våre. Jeg klappet med hendene, men hun reagerte ikke. Jeg sa til og med et par ord på engelsk fordi jeg så at bilen hadde britiske skilter, men ingenting skjedde. For meg virket hun død, forteller han.

Både den britiske syklisten og den franske turgåeren ble tatt inn til avhør når politi og ambulansepersonell ankom stedet. Syklisten fortalte politiet at han hadde sett en mørkegrønn bil og en motorsykkel komme nedover bakkene like før han ankom stedet. Phillip D. derimot sier han et helt sikker på at han ikke hørte noe som helst og ikke passerte noen.

- Jeg var så redd Zainab (7) har våknet fra kunstig koma, og politiet håper hun kan gi dem svar på hvem som kan ha drept foreldrene hennes, en 75 år gammel kvinne fra samme familie og den tilfeldig forbipasserende syklisten.

- Hva er det som skjer? Jeg er så redd, sa hun da hun våknet.

Zainabs lillesøster på fire år, Zeena, kom fra massakren uten skader, og har blitt fløyet hjem til England. Hun bli nå tatt hånd om av sosialarbeidere.

HOLDER VAKT: Politi holder vakt utenfor den drepte familiens hus i Surrey i England. Den yngste datteren på fire år kom uskadd fra massakren, mens den eldste på syv nettopp våknet fra koma. Foto: KAREL PRINSLOO / EPA
HOLDER VAKT: Politi holder vakt utenfor den drepte familiens hus i Surrey i England. Den yngste datteren på fire år kom uskadd fra massakren, mens den eldste på syv nettopp våknet fra koma. Foto: KAREL PRINSLOO / EPA Vis mer

Rundt 120 politimenn etterforsker nå saken, og har delt seg i fem eller seks grupper som alle etterforsker mulige teorier, skriver Telegraph.

Avviser familiekrangel Broren til den drepte Saad al-Hilli, Zaid, har avvist rykter om at de var involvert i en familiekrangel om farens arv.

Turister som bodde i det samme campingområdet hvor massakren skjedde har fortalt at Saad al-Hilli ofte forsvant i bilen uten familien.

Den nederlandske turisten Eli Draaisma (64) forteller Telegraph at hun så en mann med østeuropeisk utseende saumfarte hele Village Camping Europa site i Saint Jorioz kun tre timer etter at familien forlot stedet.

- Han var kledt i svart, svarte bukser, svart langermet genser. Han så ut til å lete etter noe på campingplassen, han lette overalt, men han så ikke ut som en turist. Han så definitivt ikke ut som han hørte hjemme her, han så ikke ut som en turist, forteller han.

MANGE SKUDD: Det ble avfyrt minst 25 skudd da en britisk mann, hans kone, en eldre kvinne i samme familie, og en forbipasserende syklist ble drept ved Lake Annecy. Foto: REUTERS/M6 via Reuters TV
MANGE SKUDD: Det ble avfyrt minst 25 skudd da en britisk mann, hans kone, en eldre kvinne i samme familie, og en forbipasserende syklist ble drept ved Lake Annecy. Foto: REUTERS/M6 via Reuters TV Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media