- Ingen syndebukker

Nekter å diskutere Bjørnøys og Djupedals framtid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SV-ledelsen tar kollektivt ansvar for det elendige valgresultatet og nekter å diskutere enkeltstatsråders framtid.

– Vi vil ikke være med på å utpeke syndebukker. Det dårlige valgresultatet handler ikke om enkeltpersoners innsats, derimot er det hele partiledelsens ansvar, sier SV-nestleder Audun Lysbakken til NTB.

Han avviser enhver diskusjon om SV-statsrådenes framtidige stilling, slik blant andre SVs visepresident i Odelstinget, Olav Gunnar Ballo, som krever at flere av partiets statsråder trekker seg etter det elendige valgresultatet.

– Det er en helt feil analyse. Vi nådde ikke ut med våre saker, og det må vi alle ta ansvar for, sier Lysbakken.

Ikke havarikommisjon

Ved lokalvalget i 2003 var det Kristelig Folkeparti som ble den store taperen. Partiet satte ned en «havarikommisjon» som gikk gjennom katastrofevalget, som i neste omgang førte til partileder Valgerd Svarstad Haugland avgang.

SV-nestlederen mener at SV ikke trenger en havarikommisjon.

– Vi er i en annen situasjon. Jeg opplever ikke at det er noen misnøye med organisasjonen og våre valg av hovedsaker. Vi trenger i stedet en politisk prosess for å finne ut av hvordan vi kan markere våre egne saker bedre, sier Lysbakken.

- INGEN SYNDEBUKKER: Audun Lysbakken vil ikke ha snakk om å utnevne syndebukker etter katastrofevalget. Her med Bård Vegar Solhjell under SVs valgvake på Rockefeller i Oslo i går kveld. FOTO: Kyrre Lien /SCANPIX
- INGEN SYNDEBUKKER: Audun Lysbakken vil ikke ha snakk om å utnevne syndebukker etter katastrofevalget. Her med Bård Vegar Solhjell under SVs valgvake på Rockefeller i Oslo i går kveld. FOTO: Kyrre Lien /SCANPIX Vis mer

Vil ha revansje

Han vil ikke dagen etter katastrofevalget komme med noen målsetting for stortingsvalget i 2009.

– Vi vil selvfølgelig ha revansje. Nå skal vi finne ut av hvordan vi kan kombinere det å være et tydelig radikalt alternativ samtidig som vi sitter i posisjon. SV har opplevd enda verre valg enn dette, og har alltid kommet tilbake, sier Lysbakken.

NTB