Ingen tatt av raset

Ingen personer skal være tatt av snøraset som gikk i alpinanlegget på Hovden i Setesdal i ettermiddag. En snøskavl ble utløst av et par skiløpere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lensmannsbetjent Rolf Erik Homme ved Valle lensmannskontor opplyser at skiløperne ikke kunne konstatere at det var andre i området hvor skredet gikk. Det ble likevel satt i gang søk i skredmassen fore å være på den sikre siden.

De første meldingene, som kom til lensmannskontoret klokka 14.00, gikk ut på at skredet var 50 meter bredt og 150 meter langt, og at det gikk skispor inn i rasområdet. Det ble derfor lagt opp til storaksjon med lavinehunder fra Sola og redningsinnsats fra det lokale Heimevernet.

- Det viste seg imidlertid at raset gikk på skrå nedover bratthenget i alpinanlegget, og at det var ikke mer enn åtte-ti meter bredt og vel 100 meter langt. Snømassene er ikke spesielt store fordi det ennå ikke er mye snø i henget, sier Homme.

Lavinehundene og heimevern-mannskapene ble dermed trukket tilbake, sier lensmannsbetjent Rolf Erik Homme ved Valle lensmannskontor.

(NTB)