- Ingen tatt av raset

Hovedredningssentralen har avsluttet leteaksjonen etter at det gikk et skred i Lifjell ved Setermoen i Bardu i ettermiddag. De frykter ikke at noen ble tatt av raset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Raset gikk i nordskråningen av fjellet. En kvinnelige turgåeren tok kontakt med politi og redningstjeneste klokka 12.28 i ettermiddag, etter at hun så to nødbluss som ble skutt opp rett etter at raset gikk.

- Det er mulig at vedkommende kan ha sett to separate hendelser. Hun har sett et skred i fjellet, og har sett røde bluss. Vi tror ikke blussene har noe med skredet å gjøre, får Dagbladet opplyst ved Hovedredningssentralen.

- Vi tror ikke at noen ble tatt av raset. Ingen er meldt savnet, og det går ingen spor inn i rasområdet. Aksjonen ble avblåst litt før klokka 16.

Tidligere i ettermiddag sendte de ut et helikopter, som sirklt over området og ser etter tegn på om noen ble tatt av raset.

- Det ble ikke observert skispor eller andre tegn på at det var noen i raset, fra helikoptret.

Politiet i Tromsø sier til NTB at raset trolig gikk i 11-tiden. Politiet startet imidlertid søket først i 12.30-tiden.

- Det ble faktisk skutt opp et nødbluss i området på det tidspunktet som kvinnen meldte, men det ble avfyrt av en amerikansk soldat som var skadd på feltøvelse. Han ble hentet ut og brakt til Troms militære sykehus på Setermoen i Bardu, opplyser vaktleder ved Troms politidistrikt Kjell Jacobsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer