Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen tatt av skred i Sauda skisenter

Stor skredfare på Vestlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ingen personer ble tatt av snøskredet ved Svandalen skisenter i Sauda, opplyser Hovedredningssentralen Sør-Norge. Det var en skiløper som utløste skredet uten å melde fra.

Lavinehunder hadde markert på to områder der skredet hadde gått, men ikke funnet noe. Det hadde heller ikke kommet meldinger om personer som var meldt savnet.

Skred ved Svandalen skisenter Letemannskaper rykket ut til Svanedalen skisenteter for å søke etter personer etter at det har gått et stort skred, skrev Sør-Vest politidistrikt på Twitter.

Politiet fikk melding om skredet klokken 15.47 torsdag ettermiddag, og da var det fortsatt ukjent om det var noen i raset.

- Det er et stort ras som er gått med relative store snømasser. Det pågår fullt søk fordi det er er mulig å se noe som ligner på skispor inn mot skredet, sa vakthavende operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt til Dagbladet

- Vi vet ikke om noen er tatt i raset fordi det var ingen som så raset gå. Det var folk som folk som oppdaget det i ettertid, opplyste operasjonslederen. 

- Fanget signaler på skredsøkere En skredgruppe på seks til åtte mann har vært på plass, i tillegg harto luftambulanser, frivillige og et Sea King-helikopter fra Hovedredningsentralen vært på stedet.

- Det er også fanget opp noen signaler på skredsøkere, sa vakthavende redningsleder Bjørn Jarle Åmlid ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Sauda skisenter ligger ca 5 km fra Saudasjøen og er et av de største Skisentrene på Sør-Vestlandet.

Stor skredfare Hovedredningssentralen Sør-Norge meldte klokken 18.17 at det hadde gått enda et skred ved Såta i Hordaland i området mellom Frølandsfjellet og Bjørnahinova.

To personer ble tatt i skredet, men begge klarte å komme seg ut av skredet. Én skal ha pådratt seg bruddskader i foten, og det jobbes med å få de to ut av skredområdet med snøscootere.

Det er for øyeblikket stor skredfare flere andre steder på Veslandet. Tidligere i dag ettermiddag gikk ett skred Sirdal i Rogaland.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media