Ingen tatt av skred utløst ved Kyrkjenuten i Sauda

Redningsaksjon avblåst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Rasområdet er gjennomsøkt uten at det er gjort funn. Redningsmannskapene avslutter på stedet, opplyser Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt på twitter.

Politiet iverksatte en redningsaksjon etter melding om et snøskred ved Kyrkjenuten i Sauda fredag ettermiddag, men det er nå brakt på det rene at ingen personer ble tatt av skredet.

- Både Sea King-helikoptre, lavinehunder og lokale redningsmannskap er på vei, sa operasjonsleder Terje Tonning til Dagbladet tidligere i dag.

Skredet var omtrent 30 meter bredt, og ble meldt inn av en turgåer kl 15.10.

- Vitnet opplyste at han kunne se skispor som gikk inn i skredet, men detaljene er uklare. Det er også uvisst om dette i så fall er gamle eller nye spor. Men vi tar høyde for at det kan være personer som er tatt av skredet, og en skredgruppe er på vei i helikopter, i tillegg til lokale redningsmannskap, sa Tonning til Dagbladet tidligere i dag.

Fredag ettermiddag ble det også meldt om et snøskred i Kannsdalen i Øksendalsfjella i Sunndal. En mann i 40-åra ble tatt av skredet, men ble funnet i god behold av turkameratene.

Saken oppdateres.

SKRED: Et snøskred er utløst ved Kyrkjenuten i Sauda fredag ettermiddag. Illustrasjon: Google Maps
SKRED: Et snøskred er utløst ved Kyrkjenuten i Sauda fredag ettermiddag. Illustrasjon: Google Maps Vis mer