Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen tatt av snøskred i alpinsenter på Hovden

Avslutter aksjonen.

HOVDEN ALPINTSENTER: Bilde av skianlegget klokka 14.00. Foto: Skjermdump/Hovden.com
HOVDEN ALPINTSENTER: Bilde av skianlegget klokka 14.00. Foto: Skjermdump/Hovden.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har gått et snøskred i Hovden Alpinsenter i Aust-Agder. Ingen er savnet etter skredet, og ingen er funnet etter søk.

Like etter klokka 15.00 opplyser politiet i Agder om at det ikke er folk i skredet og at aksjonen avsluttes.

Agderposten skriver at personen som utløste stedet selv meldte fra. Han skal ha opplyst at han var alene.

- Jeg har forstått det slik at personen som utløste skredet kom selv ned og meldte ifra. Skredet har gått utenfor preparerte løyper, sier daglig leder ved Hovden Alpinsenter, Sture Bodahl-Pilegård, til avisa.

Politiet fikk melding om skredet klokka 13.01 og opplyser at det er satt i gang søk.

- Vi holder fortsatt på å avklare skredet og vi har ressurser på stedet. Inntil det er avklart om personer er tatt av skredet, vil søket pågå for fullt, sier Jon Kvitne, fungerende stabsjef ved politiet i Agder til Dagbladet, like før klokka 14.30.

Kvitne forteller at både politi, ambulanse, brannvesen, luftambulanse, et Sea King redningshelikopter og norske redningshunder er satt inn i søket.

- Det er trolig en person som har utløst skredet, men vi har foreløpig ikke verifisert om vedkommende har kommet seg unna skredet. Vi jobber med det nå, sier operasjonsleder Eyvind Formo i Agder politidistrikt til NTB.

Han forteller at alpinanlegget er åpent, men at politiet ikke har oversikt over hvor mange folk som var på stedet. Skredet skal være cirka 60 x 40 meter stort.

Klokka 14.48 opplyser politiet i Agder på Twitter at de har fått kontakt med personen som trolig utløste skredet. Personen er uskadd.


Dagbladet følger saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling