Ingen tatt for knivdrap

Sarpsborgs-politiet vet ikke hvem som drepte fem-barnsmora fra Kongo. Mannen hennes ligger i respirator.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Tips oss på epost eller tlf: 22310959

  SARSPSBORG/OSLO (Dagbladet.no): Politiet sendte i kveld ut en pressemelding der de fastslår at ingen er mistenkt eller siktet i drapssaken.

  I 06-tiden hørte et vitne et dunk utenfor den treetasjers blokka i Skogbrynet på Kurland i Sarpsborg. Da vedkommende kikket ut, lå en 42 år gammel mann i kjellertrappa utenfor og beveget seg med store skader.

  Den skadde ble fraktet i luftambulansen til Ullevål sykehus med store hodeskader. 42-åringen ligger fortsatt i respirator, men tilstanden er stabil.

  - Det dreier seg om en fallskade, og mannen har fått hodeskader og bruddskade, opplyser informasjonsrådgiver Harald Pors Muniz ved Ullevål sykehus til Dagbladet.no.

  Hans 27 år gamle ektefelle ble senere funnet knivdrept inne i leiligheten der de var på besøk.

  Flyktningeparet fra Kongo har fem barn, og bodde i natt hos en annen familie fordi de hadde hatt brann i sin egen leilighet. Også denne familien er fra Kongo og har tre barn. De totalt åtte barna ble observert på plenen utenfor leiligheten i dag tidlig. De fem barna til den drepte er tatt hånd om av barneverntjenesten.

  Rolig strøk


  Vinduet i 2. etasje sto åpent, og mye tyder på at den skadde mannen har falt ut dette vinduet og ned i kjellertrappa. Kripos yter teknisk bistad på åstedet, og kvinnen vil bli obdusert i morgen.

  - Vi etterforsker saken som et drap, skriver Gaute Nilsen, jourhavende ved Østfold politidistrikt, i pressemeldinga.

  Naboer Dagbladet.no har snakket med forteller at paret som bodde i leiligheten er ansett som veldig ordentlige mennesker som har et godt forhold til sine naboer, og at drapet framstår som helt uforståelig for dem. En dame forteller at hun alltid har fått en god klem når hun har truffet paret.

  De skal ha vært involvert i integrering av innvandrere i området. De skal blant annet ha hjulpet flere krigsskadde flyktninger fra Kongo og Kamerun. En nabo opplyser til Dagbladet.no at det var veldig mange mennesker utenfor leiligheten i går kveld.

  - Fem-seks mennesker med aftikansk utseende ble tatt med av politiet i dag tidlig, sier et vitne til Dagbladet.no.

  Flere personer har blitt avhørt av politiet i løpet av tirsdagen.

  Østfold politidistrikt kommer med ny pressemelding onsdag klokka 10.

FUNNET DREPT: En kvinne ble drept, og en mann ble funnet med store hodeskader utenfor blokka i Skogbrynet i Sarpsborg.
SARPSBORG I ØSTFOLD:
<B>NABOENE: Sjokkerte naboer samlet seg utenfor boligblokken da drapet ble oppdaget. Kate Gjessen i nabooppgangen: - Jeg gikk ut på fellesarealet foran blokka på morgenen, og så de åtte barna som virret rundt på plenen. Jeg snakket med kvinnen som bor i leiligheten, og hun sa at en av overnattingsgjestene var død. Hun våknet av at barna gråt.
<B>SIKRER SPOR: En kriminaltekniker fra Kripos kom i ettermiddag til Sarpsborg. I tillegg jobbet to lokale krimteknikere på åstedet.
<B>UT AV VINDU: 42-åringen falt trolig ut av dette vinduet og ned i kjellertrappa. Kona hans ble funnet knivdrept inne i leiligheten.