- Ingen tegn på at Irak lyver

Generaldirektøren i Det internasjonale atomenergibyrået, Mohamed El Baradei, sa mandag at deres inspektører ennå ikke har funnet noe mistenkelig i Irak, men han la til at det er for tidlig å trekke konklusjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har ikke sett noen tegn på at Irak har løyet i erklæringen sin når det gjelder kjernevåpenspørsmål, sier El Baradei til nyhetsbyrået Reuters.

El Baradei er sjef i Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA), organet som har ansvaret for jakten på eventuelle irakiske atomvåpen.

- Men vi er fortsatt i inspeksjonsprosessen, og det er for tidlig å trekke noen konklusjoner. Så langt har ikke resultatene fra laboratorietestene som er foretatt av materiale fra Irak fått noen til å heve øyebrynene, legger Mohamed El Baradei til.

Han sier også at hans organ trenger hjelp i form av mer etterretningsinformasjon fra FNs medlemsland for å kunne kaste lys over påstander om at Irak har hemmelige atomvåpenprogrammer.

- Vi har begynt å få noe etterretningsinformasjon, men ikke så mye som vi skulle ønske. Jeg håper vi i løpet av de neste ukene vil få mer, slik at inspektørene våre kan fortsette sitt arbeid effektivt, påpeker Mohamed El Baradei.

(NTB)