MAJORSTUA-DRAPET: Grete Lien Metlid, leder for felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, holder pressekonferanse i forbindelse med drapet på Majorstua. Video: NTB Scanpix Vis mer

Drapet på Majorstua:

- Ingen tegn på at noen har brutt seg inn

Det pågår fortsatt kriminaltekniske undersøkelser av inngangsdøra til leiligheten, der en 24 år gammel mann ble funnet drept på mandag.

Fortsatt er ingen pågrepet eller siktet for drapet på en 24 år gammel mann på Majorstua mandag.

Politiet har vært svært tilbakeholdne med informasjon om etterforskningen, men politiinspektør Grete Lien Metlid, forteller at de stadig gjør framskritt i saken.

- Utad er det begrenset informasjon vi kan gi foreløpig, men saken utvikler seg og vi får stadig mer oversikt, sier hun til Dagbladet.

- Ingenting tilsier konflikt

En viktig del av etterforskningen til politiet er å innhente flest mulig opplysninger om den drepte 24-åringen.

- Han er en person som man ikke skulle tilsi at skulle utsettes for noe, sier Metlid.

- Vet dere om han var i konflikt med noen?

- Dette er noe vi selvfølgelig undersøker, men det er ingenting som tilsier det, sier Metlid, som er leder for Oslo-politiets Felles enhet for etterretning og etterforskning (FEE).

Inngangsdør

TV 2 meldte tidligere torsdag at politiets kriminalteknikere har fjernet døra som leder ut mot hagen i leiligheten der 24-åringen ble funnet knivstukket.

- Når en person blir funnet drept i en leilighet er det naturlig å fokusere på innganger og utganger, og kriminalteknikerne gjør derfor et grundig arbeid her, forklarer Metlid overfor Dagbladet.

- Har dere noen formening om hvorvidt avdøde kan ha sluppet noen inn, eller om det har vært et innbrudd?

- Det kan vi ikke svare på med sikkerhet enda, men det er ingen tegn på at noen har brutt seg inn. Det pågår fortsatt undersøkelser rundt dette, og det er for tidlig å gi et klart svar, sier Metlid.

Bitcoin-opplysninger

Hun beskriver det kriminaltekniske arbeidet som svært omfattende.

- Dette er noe som tar tid, sier hun.

Politiinspektøren bekreftet overfor Dagbladet i går at politiet har mottatt opplysninger om at avdøde hadde en bitcoin-økonomi.

- Er dette noe dere legger stor vekt på i etterforskningen?

- Jeg kan ikke si at det er det vi vektlegger mest. Vår etterforskning er bredere anlagt enn det mediene fokuserer på, sier hun.

Varsomme

Men hva det er de legger mer vekt på, kan hun ikke si noe om nå.

- Når vi har en drapssak med ukjent gjerningsperson er det en rekke opplysninger vi må være varsomme med å gå ut med, fordi opplysningene da vil bli gjort kjent for gjerningspersonen eller gjerningspersonene, forklarer hun.

- Tror dere det kan værer flere enn en gjerningsperson i denne saken?

- Vi holder alle muligheter åpne, svarer Metlid.