- Ingen tegn til at graven hadde vært åpnet

Kirkegårdssjefen fant ukjent lik på kirkegården i Stockholm.

UKJENT LIK:  Her sikrer politiet kirkegårde på Solna i Stockholm etter likfunnet i går. Foto: Jonas Ekströmer / NTB scanpix
UKJENT LIK: Her sikrer politiet kirkegårde på Solna i Stockholm etter likfunnet i går. Foto: Jonas Ekströmer / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Svensk politi startet i går drapsetterforskning etter funn av et ukjent lik på kirkegården Solna i Stockholm.

Liket ble funnet cirka 1,3 meter under bakken da de ansatte på kirkegården skulle åpne en eldre grav fra 1969.

Kirkegårdssjef Lars Wetterlund forteller til Dagbladet at han fikk en telefon fra de ansatte som var i ferd med å åpne den gamle graven med en gravemaskin.

- De sa til meg at jeg måtte komme og se, for det var noe rart der. Da jeg kom dit, tenkte jeg med en gang at dette var feil. Det skulle ikke finnes noe så intakt i bakken her.

- Dette var en grav som var over 40 år gammel, understreker han.


Ingen spor på bakken Svenske Aftonbladet skrev i går at det var at barn som var funnet død, men dette er ikke bekreftet.

Ifølge kirkegårdssjefen var det vanskelig å se om liket tilhørte en voksen eller et barn på grunn av tilstanden og hvordan det lå. Det eneste han kan si er at det ikke dreier seg om et spedbarn.

Det var heller ingen synlige tegn på graving på bakken.

- Det var ingenting, så det må tydeligvis vært lagt noe over, sier han til Dagbladet.

- Underlig sak Kirkegårdssjefen tok straks kontakt med politiet. Han har tro på at de vil finne ut hva som ligger bak.

- Det er en underlig sak. Man vet ikke hva som ligger bak, men vi får stole på at politiet finner ut av dette, sier Wetterlund. Kirkegårdssjefen tok straks kontakt med Stockholmspolitiet.

- Funnet var av en slik art at vi valgte å starte forundersøkelser til drap, sier pressetalsmann i Stockholmspolitiet Lars Bystrøm.

Ifølge Bystrøm vil de avvente resultatene av de tekniske undersøkelsene før går ut med kjønn, alder eller hvor lenge liket har ligget i bakken.

- UNDERLIG SAK:  Kirkegårdssjef Lars Wetterlund synes saken er underlig. Foto: Suvad Mrkonjic/Expressen
- UNDERLIG SAK: Kirkegårdssjef Lars Wetterlund synes saken er underlig. Foto: Suvad Mrkonjic/Expressen Vis mer