Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen tegn til bremse- svikt på ulykkesbussen

Havarikommisjonen har undersøkt bremsene på bussen som løp løpsk og drepte en fotgjenger i Oslo.

IKKE BREMSESVIKT: Ifølge Havarikommisjonens undersøkelser så langt, er det ingen ting som tyder på at bussen som drepte en fotgjenger i Oslo søndag hadde bremsesvikt. Foto: Trym Mogen / Dagbladet
IKKE BREMSESVIKT: Ifølge Havarikommisjonens undersøkelser så langt, er det ingen ting som tyder på at bussen som drepte en fotgjenger i Oslo søndag hadde bremsesvikt. Foto: Trym Mogen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Statens havarikommisjon for transport (SHT) har gjort undersøkelser av bremsene, etter at 31-bussen kom ut av kontroll ved Carl Berners plass i Oslo søndag kveld og kjørte ned en mann som døde av skadene.

- Vi har gjort undersøkelser knyttet til bremsene, men har ikke gjort funn som har gitt noen tydelige svar. Vi jobber nå på ulike kanter for å hente inn informasjon, sier avdelingsdirektør Rolf Mellum i Veiavdelingen ved SHT til Dagbladet.

Etter det Dagbladet kjenner til, sitter det en sikring bak førersetet i bussene som styrer dørene. Dørsensorene er av og til ustadige, slik at dørene har en tendens til å slå opp og igjen ukontrollert. Derfor forekommer det at sjåfører kobler ut denne sikringen, som også kan ha innvirkning på bremsene.

Undersøkt bremsene SHT lar det skinne igjennom at også dette er undersøkt av kommisjonen.

- Dette med sikringen er en kjent problemstilling for oss, sier Rolf Mellum.

Direktør William J. Bertheussen i SHT legger ikke skjul på at de har travle dager for tida.

- Det har vært en travel helg og påfølgende dager for Havarikommisjonen. Vi har satt igang en full undersøkelse av bussulykken på Rommen i Oslo som skjedde natt til lørdag, og vi har satt i gang forundersøkelser og innhenter informasjon om ulykken på Carl Berners plass, sier Bertheussen.

Nekter straffskyld Tidligere i dag ble det kjent at bussjåføren nekter straffskyld.

Avhøret av den kvinnelige sjåføren ble foretatt i går ettermiddag og kveld, men politiet vil av hensyn til etterforskningen ikke gå ut med detaljer om hva hun har opplyst i avhøret.

- Hun har fått kommet med sin versjon av hva som hendte. Hun erkjenner ikke straffskyld for ulykken og har heller ikke samtykket til førerkortbeslag, så saken går dermed videre til påtalemyndigheten, sier fagansvarlig Frode Andreassen i trafikkseksjonen i Oslo politidistrikt til NTB.

Ukjent offer Tidligere i dag skrev Dagbladet at Kripos er koblet inn for å finne identiteten på dødsofferet etter bussulykken på Carl Berners plass.

Mannen, som trolig er i 30-åra, er av utenlandsk opprinnelse.

- Ingen har meldt seg som mulige pårørende. Kripos jobber nå med å identifisere mannen, i samarbeid med Oslo-politiet, sier fagsjef Frode Andreasen i trafikketterforskningsavsnittet i Oslo politidistrikt til Dagbladet.