Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen tegn til enighet i Paris

Det var ingen tegn til enighet mellom palestinernes leder Yasser Arafat og Israels statsminister Ehud Barak i Paris i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arafat krevde en internasjonal granskingskommisjon og garantier for beskyttelse av sivile palestinerne for å få en slutt på voldsbølgen i Midtøsten, mens Barak svarte med å si at palestinerne har skylden for den siste voldsbølgen.

Arafat og Barak var i Paris etter oppfordring fra USAs utenriksminister Madeleine Albright, som har kalt inn partene for å forsøke å stanse de blodige sammenstøtene i Israel, Gaza og på Vestbredden.

Utenriksminister Albright forsøkte å få til et møte med både Arafat og Barak samtidig, men etter minst to runder med separate møter virket utsiktene til å få dette til som små. En høytstående palestinsk representant antydet at Paris-samtalene ville bli avsluttet uten et slikt møte.

Uansett utfall av dagens møter vil Arafat og Barak trolig dra videre til nye samtaler i Egypt i morgen i nærvær av president Hosni Mubarak. Utenriksminister Albright følger trolig med. Initiativet støttes av USA, som anser Egypt som en sentral spiller i Midtøsten-diplomatiet.

(NTB)

ØNSKER FRED: Den palestinske lederen Yasser Arafat møtte Frankrikes president Jacques Chirac i Elysee-palasset i Paris i dag.