Ingen tegn til Henrik (12)

Letingen innstilles, tas opp igjen når det lysner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politi og letemannskaper innstiller i natt letingen etter tolv år gamle Henrik Korstvedt som ble meldt savnet i Rennesøy i Rogaland i ettermiddag. Søket tas opp igjen så snart det blir lyst.

Gutten ble meldt savnet etter at faren, 46 år gamle Harald Korstvedt  ble funnet død i sjøen ved 1530-tiden.Onsdag kveld ble det søkt etter 12-åringen både på land og til havs, men uten resultat.

- Vi innstiller leteaksjonen fra klokken 2 for så å ta opp igjen aksjonen med fornyet styrke så snart det blir lyst torsdag, sier operasjonsleder Kjell-Arne Sletthei i Rogaland politidistrikt til NTB.

Sterk vind og bølger

Det var sterk vind og høye bølger der far og sønn fisket ved ferjekaia ved Mortavika i Rennesøy. Det fins ingen vitner til det som skjedde og politiet har flere teorier om årsaken til ulykken.

- De kan ha snublet eller sklidd. De kan ha blitt blåst på sjøen. Vi har flere teorier, sier Arild Bjørnevoll, operasjonsleder i Rogaland politidistrikt til Dagbladet.no ved 21-tiden i kveld.Klokken 01.30 var det fortsatt ingen tegn til gutten.

- Det blåser godt, og det er mye tung sjø. Det er vanskelige søksforhold, sier Bjørn Magnussen ved Sola Hovedredningssentralen til Dagbladet.no.

Han forteller at 60-70 personer har søkt etter gutten på land. Hunder ble satt inn langs strendene.

LETER ETTER TOLVÅRING: Store mannskap leter etter tolvåringen på land og til sjøs. Foto: Scanpix
LETER ETTER TOLVÅRING: Store mannskap leter etter tolvåringen på land og til sjøs. Foto: Scanpix Vis mer

Stor leteaksjon

Politi, Norsk Folkehjelp og Røde Kors deltar i storaksjonen. De har blitt bedt om å holde seg unna sjøen, av fare for å bli tatt av bølgene.

Redningssentralen har hatt et SeaKing helikopter og flere andre fartøy ute i kveld.

- Dersom vi ikke har funnet ham når det lysner vil det blir foretatt søk med en undervannsbåt som har kamera, sier operasjonsleder.

Faren ble funnet død

Faren ble funnet død ved 1530-tiden i ettermiddag. Han ble plukket opp fra sjøen av mannskap på fergen MF Mastrafjord som trafikker strekningen Arsvågen-Mortavika i Rogaland.

En passasjer ombord på den andre fergen på strekningen meldte fra til politiet om at en person lå i sjøen.

46-åringen ble identifisert ved hjelp av et ID-kort han bar på seg. Han er fraktet til sykehus og vil bli obdusert, skriver NTB.

Ingen tegn til Henrik (12)

Brukte ikke vest

Ingen av de to skal ha brukt redningsvest, skriver aftenbladet.no. Far og sønn skal ha stått på en molo og fisket med fiskestang. Bølgene der de to skal ha stått er omtrent to meter høye.

- Vi håper at sønnen befinner seg på land og er i live. At han har vært i sjokktilstand og gått til bilen, sier operasjonsleder.

FANT FAR: Mannskap fra MF Mastrafjord plukket opp en 46 år gammel mann fra sjøen i ettermiddag. I kveld er sønnen fortsatt savnet.