Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bildene fra innsiden av hotellet:

- Ingen tegn til liv

Redningsarbeiderne rapporterer om stillhet ved det skredrammede hotellet.

INNSIDEN: Bilder viser hvordan snømassene har sprengt seg inn i hotellets lobby. Foto: GUARDIA DI FINANZA/EPA/SCANPIX 
INNSIDEN: Bilder viser hvordan snømassene har sprengt seg inn i hotellets lobby. Foto: GUARDIA DI FINANZA/EPA/SCANPIX  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
TAR SEG INN PÅ SKI: Flere av redningsarbeiderne har gått på ski inn til det skredrammede området. Foto: AFP/ CNSAS/ SCANPIX 
TAR SEG INN PÅ SKI: Flere av redningsarbeiderne har gått på ski inn til det skredrammede området. Foto: AFP/ CNSAS/ SCANPIX  Vis mer

(Dagbladet): Flere av redningsarbeiderne i Abruzzo-regionen i Italia, har tatt seg inn i det snøskredrammede området på ski, ettersom deler av veien inn ble sperret av snømassene.

Det firestjerners spa-hotellet «Rigopiano» i byen Farindola ble nær sagt begravd, da en to meter høy vegg av snø smalt inn i bygningen i går, onsdag.

Beskriver stillhet

Bilder fra stedet viser at den fire etasjers store bygningen er revet bort fra grunnmuren og flyttet mange meter bort. Bilder fra innsiden av hotellet viser at snømassene har slått inn i både lobbyen og flere av hotellets ganger.

Ifølge nyhetsbyrået AP melder redningsarbeidere om at det ikke er tegn til liv ved hotellet. Derimot beskriver de bare en stillhet, skriver ABC News.

Redningsarbeidet er en kamp mot klokka. Arbeidet er vanskelig, kombinert med at værforholdene der er dårlige.

Etter at skredet gikk i går ble det ifølge radiokanalen Rai Radio 1 sendt sms-er til nødetatene fra de innesperrede, blant dem:

«Hjelp, hjelp, vi holder på å dø».

STENGTE VEIER: Flere av veiene inn til det skredrammde området var sperret av snø. Foto: AFP/ CNSAS/ SCANPIX 
STENGTE VEIER: Flere av veiene inn til det skredrammde området var sperret av snø. Foto: AFP/ CNSAS/ SCANPIX  Vis mer

Og:

«Hjelp, vi fryser ihjel».

Overlevende

Fire mennesker er funnet døde, men rundt 30 andre er fortsatt savnet, blant dem skal det være minst to barn.

Det ble først meldt om at det befant seg 22 gjester og 7 ansatte i hotellet. I kveld kommer det imidlertid, i italienske medier, meldinger om at totalt 35 er savnet etter skredet.

Det er funnet overlevende. Den ene av dem, den 38 år gamle hotellgjesten Giampiero Parete, ble funnet innestengt under snømassene i familiens bil på parkeringsplassen. Kona og deres to barn er blant de savnede inne i hotellruinene.

Jordskjelv

Skredet ble utløst etter at flere jordskjelv rammet opmrådet.

Da det første av fire skjelv mellom 5,3 og 5,7 ble registert klokka 10.25 onsdag - med episenter bare drøyt 50 kilometer fra hotellet - gikk myndighetene ut med advarsler om at skjelvene kunne utløse snøskred.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling