LETER ETTER FLYET: I havområdet mellom Malaysia og Vietnam søker et stort antall skip, fly og helikopter etter det savnede Boeing 777-flyet som forsvant natt til lørdag lokal tid. Foot: AP Photo/NTB Scanpix
LETER ETTER FLYET: I havområdet mellom Malaysia og Vietnam søker et stort antall skip, fly og helikopter etter det savnede Boeing 777-flyet som forsvant natt til lørdag lokal tid. Foot: AP Photo/NTB ScanpixVis mer

- Ingen terrorgrupper har påtatt seg ansvaret for aksjon mot savnet fly

Amerikanske myndigheter har ikke plukket opp annet enn «gærninger» som påtar seg skyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etterretnings- og sikkerhetstjenester over hele verden har de siste dagene undersøkt mulighetene for at det savnede Malaysia Airlines-flyet kan ha blitt utsatt for terror.

Flyet av typen Boeing 777-200 tok av klokka 0.55 lokal tid fra Kuala Lumpur med 239 passasjerer, og skulle ha landet i Beijing klokka 6.30. Men klokka 2.40 forsvant det fra radarene.

Ingenting fra kjente terrorgrupper Nå sier høytstående amerikansk tjenestemenn til både NCB News og Washington Post at de ikke har funnet noe som indikerer at flyet ble utsatt for et terrorangrep. De understreker at de ikke utelukker noen ting.

En amerikansk tjenestemann opplyser til NBC News at de ikke har plukket opp elektroniske spor som tyder på at noen kjente terrorgrupper står bak flyets mystiske forsvinning.

- Bare gærninger har påtatt seg ansveret, sier han.

«Gærningene» er ifølge NCB News individer som dukker opp og påtar seg skyld i kjølvannet av globale katastrofer.

Al Qaida og andre terrorgrupper tar vanligvis på seg skylda for gjennomførte terrorangrep.

Mistenkelige pass Men samtidig som at amerikanske tjenestemenn snakker ned muligheten for terror overfor flere amerikanske medier, pågår det en stor etterforskning etter at to av passasjerene om bord på det savnede flyet som brukte stjålet pass.

Myndighetene i Malaysia har sagt at de ikke kan utelukke terror, og at det er blant sporene de etterforsker.

Interpol opplyser overfor Reuters at deres granskninger viser har ført til at de mistenker flere mistenkelige pass som kan ha blitt brukt av andre passasjerer også.

FORSVANT: Boeing 777-flyet forsvant fra radarene i dette området. Foto: FlightRadar24.com
FORSVANT: Boeing 777-flyet forsvant fra radarene i dette området. Foto: FlightRadar24.com Vis mer