Foto:  Pål Terje Støtvig
Foto: Pål Terje StøtvigVis mer

Ingen terrormistanke mot 27-åring i Larvik

Politiet er snart ferdig med å avhøre 27-åringen fra Larvik som forrige uke ble pågrepet og siktet for ulovlig oppbevaring av sprengstoff. Politiet tror foreløpig ikke at mannen planla terror.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 27 år gamle mannen skal ha hatt nok kunstgjødsel og andre kjemikalier til å lage en 200 kilo tung bombe.

- Han står ved det han tidligere har forklart, at han brukte dette til sin hobby. Han har i avhørene forklart seg nærmere om hva han har gjort og hva han har brukt, men flere detaljer ønsker jeg ikke å gi nå. Det kan se ut som om denne 27-åringen har en hobby som er noe uvanlig, sier politiinspektør Magnar Pedersen i Vestfold politidistrikt til NRK.

Politiet har i tillegg til sprengstoffingrediensene beslaglagt flere våpen hos 27-åringen.

- Han skal også konfronteres med disse beslagene. Det er for tidlig å trekke noen konklusjoner i denne saken ennå, sier politiinspektøren.

27-åringen ble før helgen varetektsfengslet i to uker i full isolasjon.

- Slik som saken står nå, har vi behov for å bruke de tvangsmidlene retten har gitt oss adgang til. Så får vi se hvor lenge det er behov for det, sier Pedersen.

27-åringen er tidligere dømt for brudd på våpenloven. Mannens forsvarer, advokat Ole Rasmussen, har tidligere sagt at hans klient er svært fortvilet over situasjonen han har havnet i, men at han forstår at hans interesser og aktiviteter kan ha blitt misforstått.

(NTB)

FORSVARTE VENNEN: Fra venstre Jon Raymond Støtvig Bryntesen (27), Christopher Støtvig Bryntesen (23), Eivind Ødegaard (18), Ken Johannessen(25), Vegard Amundsen(23) Lars Fredrik Bryntesen (25), Mats Aleksander Ingebretsen (26) Tony Campos (21) er vennegjengen til den siktede i Larvik. De har tidligere sagt til Dagbladet at vennen deres er uskyldig i alle påstander om terrorplaner.
FORSVARTE VENNEN: Fra venstre Jon Raymond Støtvig Bryntesen (27), Christopher Støtvig Bryntesen (23), Eivind Ødegaard (18), Ken Johannessen(25), Vegard Amundsen(23) Lars Fredrik Bryntesen (25), Mats Aleksander Ingebretsen (26) Tony Campos (21) er vennegjengen til den siktede i Larvik. De har tidligere sagt til Dagbladet at vennen deres er uskyldig i alle påstander om terrorplaner. Vis mer