KJØLIG: Tiggerhverdagen i Oslo er hard. Og ingen har meldt seg til tiggerregisteret til politiet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KJØLIG: Tiggerhverdagen i Oslo er hard. Og ingen har meldt seg til tiggerregisteret til politiet. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Ingen tiggere har meldt seg til tiggerregister

Etter to måneders drift.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Ingen tiggere har meldt seg etter at det ble innført meldeplikt for tigging i Asker og Bærum for vel to måneder siden.

- Vi har heller ikke innbrakt noen for ulovlig virksomhet på grunn av at de ikke har registrert seg, sier politistasjonssjef Per Christian Ottesen til NRK.

Asker og Bærum var blant de første kommunene i landet til å innføre regelen om at tiggere må registrere seg hos politiet.

Mange kommuner vurderer nå å kopiere tiggerbestemmelsen i politivedtektene. Foreløpig mener politiet i Bærum at det er for tidlig å si noe om erfaringene med den nye regelen.

- Det har gått altfor liten tid til å si noe om det. Vi har ikke hatt noen aksjoner for å avdekke brudd, så det er altfor tidlig å si noe om erfaringer ennå, da må vi nok vente på en ny vår og sommer, sier Ottesen.

(NTB)