Ingen «tiggerinvasjon» i Oslo

Trolig færre romfolk i Oslo i år enn i fjor.

Den varslede tiggersommeren i hovedstaden ser ikke ut til å bli noe av, ifølge tall fra Frelsesarmeen. Det er trolig færre romfolk i Oslo i år enn i fjor.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Den varslede tiggersommeren i hovedstaden ser ikke ut til å bli noe av, ifølge tall fra Frelsesarmeen. Det er trolig færre romfolk i Oslo i år enn i fjor. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den varslede tiggersommeren i hovedstaden ser ikke ut til å bli noe av, ifølge tall fra Frelsesarmeen. Det er trolig færre romfolk i Oslo i år enn i fjor.

Frelsesarmeens oversikt viser at det er mellom 300 og 400 romfolk i Oslo nå i begynnelsen av juli, skriver Dagsavisen.

- Sammenlignet med i fjor vil vi si at det heller er noen færre enn flere romfolk i Oslo. Vi kan heller ikke se at det har vært noen økning nå i sommermånedene, sammenlignet med andre milde måneder, sier regionsleder Frode Woldsund i Frelsesarmeen til Dagsavisen.

Han understreker at det kan ha sammenheng med at flere drar til omkringliggende byer.

Assisterende generalsekretær Johannes Heggland i Kirkens Bymisjon advarer mot å blåse opp skremmebilder og viser til at det i mars og april i år var flere som spådde flere en krevende tiggersommer i Oslo.

- Særlig gjelder det å trå varsomt når skremselspropaganda kobles opp mot folkegrupper basert på synsing. Tidlig på våren kom mange meldinger fra ulike hold, fra politi og myndighetspersoner som i mediene fortalte at det ville komme langt flere tilreisende for å tigge i år enn tidligere. Man fikk inntrykk av at de ville komme i tusenvis og at de allerede var på vei, sier Heggland.

(NTB)