Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen tillit til ledelsen i Forsvaret

Bare 28 prosent stoler på ledelsens evne til å ivareta Forsvarets framtid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilliten til forsvarsledelsen blant de ansatte i Forsvaret er på et lavmål. Det kommer fram i en omfattende medarbeiderundersøkelse fra Forsvaret som Dagsavisen har fått tilgang til.

Undersøkelsen viser blant annet at bare 37 prosent av de ansatte sier de ønsker å delta i internasjonale operasjoner i løpet av de neste to årene.27 prosent er helt eller delvis enige i at de vurderer å slutte i Forsvaret i løpet av de neste to årene.

Bare 28 prosent stoler på ledelsens evne til å ivareta Forsvarets framtid. 30 prosent gjør ikke det.

- Mange føler at hovedoppgaven til Forsvaret er stadig å endre organisasjonen, ikke å produsere forsvarsevne. Når ledelsen ikke makter å få ordnet opp i denne situasjonen, forstår jeg at folk mister tilliten, sier Peter A. Moe, forbundsleder i Norges Offisersforbund til Dagsavisen.

Han er også bekymret over at mer enn én av fire vurderer å slutte i Forsvaret de nærmeste to årene.

- Det er et helt meningsløst høyt tall. Dette er en arbeidsplass der man i utgangspunktet er sikret arbeid i lang tid framover. Men det er så stor konflikt mellom kravet om å presse seg til det ytterste og hensynet til familien. Det blir en umulig balansegang for mange, sier han.

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) ønsket ikke å kommentere overfor Dagsavisen.

(NTB)

Illustrasjonsfoto:  Lars Magne Hovtun / FORSVARET
Illustrasjonsfoto: Lars Magne Hovtun / FORSVARET Vis mer
Ingen tillit til ledelsen i Forsvaret
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling