Ingen tilnærming i lønnsoppgjøret

Fellesforbundet og TBL står på stedet hvil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riksmeklingsmann Reidar Webster forteller om travle dager og null fremgang i meklingen mellom Fellesforbundet og TBL.

- Det jobbes intenst og jeg har vært veldig travel disse dagene. Jeg har ustanselig deltatt i møter med partene, både hver for seg og noen ganger sammen. Men noen formell tilnærming mellom partene kan jeg ikke notere, sier riksmeklingsmann Reidar Webster til NTB.

Meklingen mellom Fellesforbundet og arbeidsgiverforeningene Teknologibedriftenes Landsforening (TBL) og Byggenæringens Landsforening kan tidligst ende i streik 1. april.

- Men det er ingen ting i veien for at partene skyver på denne datoen, sier Webster.

Bruddet i forhandlingene som nå er først i løypa med mekling, gjelder overenskomstene for LO-medlemmer i verkstedindustrien, byggeindustrien og teko-overenskomsten. 47.000 medlemmer er omfattet av meklingen, som har pågått siden onsdag i forrige uke.

NAVO i gang

Mandag startet forhandlingene i NAVO-oppgjøret med LO Stat og Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS).

I tråd med LOs fastsatte krav krav gikk LO Stat-leder Morten Øye ut med full støtte til Fellesforbundets leder Kjell Bjørndalen da han overleverte kravene til NAVO-direktør Lars Haukaas.

- Vi stiller oss bak Fellesforbundets kamp om tjenestepensjon til alle. Bjørndalen fortjener all mulig støtte for den rettferdige kamp som nå kjempes for hele LO, sier Øye.

Spørsmålet om tjenestepensjon er det eneste som ikke er tema for drøftinger i undergrupper som partene som er i mekling har nedsatt.

- Det er såpass vanskelig at det klarer ikke partene alene. Den utfordringen ga de opp allerede i forhandlingsfasen, sier riksmeklingsmann Webster til NTB under en pause i meklingen mellom Fellesforbundet og TBL/BNL torsdag.

- Det gjenstår å se, svarer Webster på sedvanlig kryptisk vis på spørsmål om partene klarer å bli enige med hans hjelp.

Hotell og sjøfart

De siste dagene har ytterligere to forhandlinger havnet på Riksmeklingsmannens bord.

Det gjelder Hotell- og restaurantarbeiderforbundet som brøt forhandlingene med Reisebedriftenes landsforbund (RBL) etter kort tid og som nå er til mekling, og den såkalte NIS-avtalen mellom Norges Rederiforbund på den ene siden og de tre arbeidstakerorganisasjonene Sjømannsforbundet, Offisersforbundet og Maskinistforbundet på den andre. Denne meklingen skal etter planen starte 16. april.

(NTB)

TØFT OPGJØR: Riksmeklingsmann Reidar Webster har ennå ikke lykkes i å bringe partene sammen.