Ingen tiltak mot munn- og klovsyke

Du kan fortsatt kjøpe kjøtt i Sverige. Det er foreløpig ikke aktuelt å sperre den norske grensa for utenlandsk kjøtt, besluttet myndighetene i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er ingen grunn til ytterligere norske tiltak mot munn- og klovsyke slik situasjonen er nå, konkluderte embetsmannsmøtet som ble holdt på Statsministerens kontor i morges.

Så lenge det ikke er påvist utbrudd av sykdommen andre steder enn på de britiske øyer, mener regjeringens rådgivere at situasjonen er kontrollerbar. Skulle den derimot også spre seg til fastlandet, må situasjonen vurderes der og da.

- Hva som da må gjøres, avhenger av i hvilket land sykdommen blir påvist. Det er stor forskjell for Norge om sykdommen blir påvist i for eksempel Belgia eller i Danmark, sier underdirektør Yngve Torgersen i Landbruksdepartementet til NTB.

Danske myndigheter puster i formiddag lettet ut etter at to tester av det de fryktet var en smittet ku, ikke viste noe tegn til munn- og klovsykesmitte.

Regjeringens rådgivere skal møtes hos statsministeren i morgen også. Hensikten med dagens møte var å samordne eventuelle tiltak dersom munn- og klovsyke bryter ut utenfor de britiske øyer.

(Dagbladet.no/NTB)