Ingen tog på Bergensbanen før søndag

Mye arbeid som skal gjøres etter ras.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det blir ingen togtrafikk på hele Bergensbanen før søndag, etter at jordmasser under sporet og en ledningsmast raste vekk mellom Urdland og Voss på Vossebanen tidlig lørdag morgen.

Vakthavende informasjonssjef Sindre Ånonsen i Jernbaneverket opplyser til NTB at mannskaper arbeider med å fylle på jordmasser ved siden av og delvis under jernbanesporet. De må også erstatte kontaktledningsmasten som gikk med i dragsuget ved 8-tiden lørdag. Det er trolig store regnmengder de siste dagene som har forårsaket den bløte grunnen.

- Det er ganske mye arbeid som må gjøres, og det er på det rene at det ikke blir togtrafikk over skadestedet i dag, sier Ånonsen.

Informasjonssjef Preben Colstrup i NSB opplyser at NSB Persontrafikk har satt inn busser for å bringe passasjerer mellom Urdland og Voss. Han beklager sterkt de problemene dette kan medføre for de anslagsvis et par tusen reisende hver vei på denne strekningen en lørdag.

- De reisende må derfor påregne forsinkelser i hvert fall lørdag, sier Colstrup til NTB.

(NTB)

RAS:  Et ras under skinnegangen på Bergensbanen like øst for Voss stasjon fører til full stans på strekningen fram til søndag. Foto: Arnstein Karlsen
RAS: Et ras under skinnegangen på Bergensbanen like øst for Voss stasjon fører til full stans på strekningen fram til søndag. Foto: Arnstein Karlsen Vis mer
JOBBER PÅ SPRENG: Passasjerene fraktes med buss forbi rasstedet inntil videre.