Ingen tollere på jobb

SANDEFJORD/TORP (Dagbladet): Mannskapsmangel ved tollvesenet i Vestfold og Telemark gjør at passasjerer som kommer med ferjer og fly fra utlandet ikke blir kontrollert. Det er ferie - også i tolletaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Derfor sto ingen tollere klare i Sandefjord til å inspisere ryggsekken til Gisle Narvestad (41) og hans to døtre Nora (7) og Vilde (13) da de spaserte av ferja fra Strömstad.

- De burde sagt fra på svensk side om at det ikke var tollere her, sier Gisle med et smil.

Lovlig

- Jeg har ingenting å frykte. Jeg tar bare med meg det som er lovlig. Men det er helt sikkert noen som smugler både det ene og det andre. Derfor er det merkelig at det ikke finnes tollere på plass, sier han.

Like utenfor har tre tollere dukket opp og kontrollerer bilene som kjører i land. Passasjerene uten bil slipper unna. Og noen kilometer utenfor Sandefjord, på Torp Lufthavn, lander samtidig fly fra Amsterdam og København ved 16-tida. Ikke en eneste toller var å se på flyplassen.

At ingen tollere er å oppdrive, er ingen ny situasjon i Larvik, i Sandefjord og på Torp. Og det vil skje igjen.

- Det vil være ferjer og fly som ikke blir kontrollert av noen. Det har med at vi er for lavt bemannet her. Det har også med ferieavviklingen å gjøre, sier tollinspektør Lise Serigstad, som alene bemannet tollstasjonen i Sandefjord i går ettermiddag.

Vanlig situasjon

- Vi har ferieavvikling, men situasjonen er som vanlig. Men en omlegging er i vente, og når Vestfold og Telemark tolldistrikt slås sammen med Buskerud, vil 12 til 14 nye tollere ta del i grensekontrollene i Vestfold, sier fungerende distriktstollsjef ved Skien distriktstollsted, Frank Robert Hübenbecker.

Tollvesenet vil av naturlige grunner ikke informere om hvor mange fly- og ferjeankomster i Vestfold som ikke vil bli tollkontrollert i sommer.

SI IFRA:- De burde opplyst på svensk side om at ingen tollere sjekker her i Sandefjord, ler Gisle Narvestad (41).