Ingen tør å komme på ungdomshuset hans

Slik har det vært i ungdomsklubben til Martin Iliev etter at det ble kjent at en ny lasermann skyter innvandrere i Malmö.

TOMT: Det var fullstendig tomt i ungdomsklubben til Martin Iliev i Malmö i går kveld. Han forteller at de i underkant et hundre medlemmene ikke våger å ta seg turen hjemmefra for å møte venner i ungdomshuset. Han har lukket persiennene og låst døra, noe han vanligvis aldri gjør. - Men selv er jeg ikke redd, sier han. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
TOMT: Det var fullstendig tomt i ungdomsklubben til Martin Iliev i Malmö i går kveld. Han forteller at de i underkant et hundre medlemmene ikke våger å ta seg turen hjemmefra for å møte venner i ungdomshuset. Han har lukket persiennene og låst døra, noe han vanligvis aldri gjør. - Men selv er jeg ikke redd, sier han. Foto: Øistein Norum Monsen/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
MALMÖ (Dagbladet): Politiet tror den nye lasermannen er en mann i 20-40 årsalderen. Han har god lokalkunnskap og tar seg muligens fram på sykkel, opplyste politiet på en pressekonferanse i Malmö tirsdag.

Svensk politi mener det kan være en sammenheng mellom i alt 19 uoppklarte skyteepisoder i Malmö. Én person er drept og åtte såret i skyteepisodene, og ifølge politiet kan det se ut til at en snikskytter angriper innvandrere i byen.

- Det som trigger han er selve skytingen. Han vil ikke leke katt og mus med oss. Han trekker seg heller vekk, sa etterforsker Per Lidehäll.

Nye meldinger tirsdag Tirsdag kveld kom det to nye meldinger om skudd i Malmö.

Det ene ble avkreftet ved  å være skadeverk, mens det andre er et mistenkelig hull i et balkongvindu til leiligheten til en kvinne i Kirseberg i byen. Politiet kan foreløpig ikke utelukke at det er snakk om et skuddhull.

Politiet har også i natt økt bemanning i den sørsvenske byen.

- Jeg ble redd, fortalte kvinnen som ble utsatt for skadeverk til Scanpix.

Det var kvinnens sønn som ringte politiet.

- De var rundt og kikket, men jeg vet ikke. Jeg flyttet hit fordi jeg ville ha det rolig, sier kvinnen, som tenkte på den nye lasermannen da hendelsen skjedde.

- Farlig sted Mannen på frifot skremmer innbyggerne. Det merker ungdomsklubbleder Martin Iliev godt. Dagbladet besøkte Ungdomsforeningen, som han leder, tirsdag kveld. Da møtte ingen av de i underkant 100 medlemmene av klubben opp.

- Malmö er et veldig farlig sted for tiden. Hvis ikke pistolmannen hadde gått løs, ville det vært masse ungdom her nå. Men nå er alle redde. Ingen tør å komme hit, sier Iliev til Dagbladet.

Foreningen ligger i Norre Grägersbergsgatan, samme gate som 47 år gamle Basi Hassan  ble skutt på en bussholdeplass 10. oktober i år. På andre siden av gata ligger skredderiet til Naser Yazdanpanah (58) som ble beskutt lørdag.

Få i moskeen Etter at politiet satte de mange skyteepisodene i sammenheng og startet jakten på en ukjent gjerningsmann som tilsynelatende slår til mot innvandrere etter at det har blitt mørkt, har mange ungdommer blitt hindret i å møte hverandre.

- Det har vært veldig stille her de siste fem dagene. Her kommer mange for å se fotball, spille spill og musikk. Nå skjuler vi vinduene med svarte persienner og låser døra, sier Iliev.

Litt lenger ned i gata ligger det en moské. Leder Ali Noor Al Samawi sier de har rundt 2000 medlemmer. I kveld møtte det opp rundt 70 personer.

- Det har vært uvanlig få her. Nå håper vi dette tar slutt og at politiet pågriper denne mannen, sier moskélederen.

Falske SMS Politiet understreket nok en gang under dagens pressekonferanse at de falske SMSene om at politiet ber folk holde seg innendørs, ikke kommer fra politiet.

- Dette skaper stor uro. Politiet sender ikke ut sms til allmennheten, sa assisterende politimester Åsa Palmqvist i Malmö-politiet.

- LITE FOLK: Ali Noor Al Samawi er leder i moskeen med cirka 2000 medlemmer. I kveld var det 70 personer innom. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
- LITE FOLK: Ali Noor Al Samawi er leder i moskeen med cirka 2000 medlemmer. I kveld var det 70 personer innom. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer