Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen trenger å ta ut AFP før 2010

Ingen trenger å skynde seg, opplyser Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen trenger å skynde seg med å ta ut avtalefestet pensjon (AFP) før 2010 «for sikkerhets skyld», opplyser statssekretær Jan-Erik Støstad i Arbeids- og inkluderingsdepartementet (AID). Regjeringen og partene i arbeidslivet ble i fjor høst enige om at reglene for AFP for dem som fyller 62 år før 2010, skal utformes slik at ingen får en lavere framtidig pensjon om de fortsetter i arbeid etter fylte 62 år.

- Ikke grunnlag

Leder Helga Hjetland i Utdanningsforbundet har uttalt en frykt for at mange eldre lærere vil takke ja til avtalefestet pensjon med en gang, dersom vårens lønnsoppgjør ender med at ordningen blir svekket.

Ifølge Hjetland er det spesielt i den videregående skolen at flere lærere trolig vil takke ja til AFP umiddelbart for å unnslippe en svekket ordning.

- Dette er en frykt det ikke er noe grunnlag for. Regjeringen og partene i arbeidslivet har sagt klart fra om at rettighetene for den aldersgruppen som har mulighet til å ta ut AFP før 2010, ikke skal svekkes. Dette gjelder altså de som er født i årene 1943-47, sier statssekretær Jan-Erik Støstad i AID.
Varsler streik
AFP er en tariffestet ordning som sikrer muligheten til å gå av med pensjon allerede som 62-åring. Stortinget har på sin side vedtatt en pensjonsreform som skal stimulere folk til å stå lenger i jobb. Dermed må AFP-ordningen tilpasses det nye systemet. Arbeidstakerorganisasjonene frykter en svekket AFP-ordning etter vårens lønnsoppgjør og varsler streik. (©NTB)

AFP-AVTALEN: Arbeidsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) og partene i arbeidslivet ble i fjor høst enige om at reglene for AFP for dem som fyller 62 år før 2010, skal utformes slik at ingen får en lavere framtidig pensjon om de fortsetter i arbeid etter fylte 62 år. Foto: SCANPIX
AFP-AVTALEN: Arbeidsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) og partene i arbeidslivet ble i fjor høst enige om at reglene for AFP for dem som fyller 62 år før 2010, skal utformes slik at ingen får en lavere framtidig pensjon om de fortsetter i arbeid etter fylte 62 år. Foto: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media