Ingen treninger er avlyst på toppidrettssenteret

Alternative løsninger venter Olympiatoppen de første dagene etter brannen.

DRAMATISK BRANN: Brannvesenet måtte ta seg inn gjennom taket med motorsag for å få slukket brannen på toppidrettssenteret i går kveld. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
DRAMATISK BRANN: Brannvesenet måtte ta seg inn gjennom taket med motorsag for å få slukket brannen på toppidrettssenteret i går kveld. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Alternative løsninger venter Olympiatoppen de første dagene etter brannen søndag kveld på Toppidrettssenteret på Sogn i Oslo, men foreløpig er ingen treninger avlyst.

- Vi har samlet folkene og gått gjennom hva som skjedde i går kveld. Nå jobbes det videre med å kartlegge hva som kan brukes, hvilke aktiviteter som må flyttes og om noe må avlyses, sier toppidrettssjef Jarle Aambø til NTB.

Olympiatoppen får støtte fra Norges idrettshøgskole til å gjennomføre treninger som normalt.

I løpet av mandag vil det bli klart hvilke deler av Toppidrettssenteret som ikke kan brukes. Ifølge brigadesjef Ståle Lindårdt i Brann- og redningsetaten er treningssenteret trolig uberørt av brannen.

- Slik jeg forstår det ligger treningssenteret i hotelldelen, og denne fløyen er ikke skadet, sier Lindårdt til NTB.

Mindre enn ventet Han sier at skadene er mindre enn det man ventet da man ankom stedet søndag kveld.

Taket har imidlertid måttet tåle en stor påkjenning, og det er også store skader i Toppidrettssenterets administrasjonsdel.

- To tredeler av taket er skadd, samt alle kontorene i 2. etasje. I tillegg er det noen vannskader i kantina og noe fellesareal, fortsetter Lindårdt.

Jarle Aambø forteller at det av materielle verdier først og fremst er datautstyr som er gått tapt. Han tror det skal være mulig å finne løsninger som gjør at driften går omtrent som vanlig.

- Det blir selvsagt en lengre byggeperiode på kontordelen, og det jobbes med alternativer her. Utover det så er det fullt mulig å gjennomføre treninger, da vi også kan trene andre steder, sier han.

Udramatisk Toppidrettssjefen forteller at selve brannen førte til liten dramatikk, og at de som var til stede gjorde en god jobb med å følge rutinene. Han tror ikke det vil bli behov for psykisk oppfølging av idrettsutøverne som trente på Toppidrettssenteret da brannen startet.

- Det hele skjedde rolig og kontrollert. Det var ingen dramatikk, og alle var ute lenge før brannen kom ut av kontroll.

Det norske langrennslandslaget var ute og spiste middag søndag kveld og ble møtt av politi- og brannbiler da de kom tilbake til Toppidrettssenteret. Landslagssjef Morten Aa Djupvik tror brannen vil få svært små konsekvenser for løperne.

- Dette vil ikke påvirke vår høstsamling, og den vil gå sin gang. De av utøverne som ikke bor i Oslo blir lagt inn på hotell, mens de andre blir sendt hjem for natten, sa Djupvik til NTB søndag kveld.

(NTB).