Ingen trodde at Jesper skulle overleve. I helga ble han 18 år gammel

«Gutten i den gamle kroppen».

18: Danske Jesper Sørensen fylte i helga 18 år, en alder ingen trodde han skulle nå. Jesper lever nemlig med diagnosen progeria - en sykdom som gjør at kroppen eldres åtte ganger raskere enn hos folk flest. Foto: Morten Stricker / NTB Scanpix
18: Danske Jesper Sørensen fylte i helga 18 år, en alder ingen trodde han skulle nå. Jesper lever nemlig med diagnosen progeria - en sykdom som gjør at kroppen eldres åtte ganger raskere enn hos folk flest. Foto: Morten Stricker / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Danske Jesper Sørensen fylte i helga 18 år, en alder ingen trodde han skulle nå. Jesper lever nemlig med diagnosen progeria - en sykdom som gjør at kroppen eldres åtte ganger raskere enn hos folk flest.

Snittalderen for personer med progeria er 13 år, og veldig få blir eldre enn 16.

Det er klart at 18-årsdagen er stort for alle, men for Jesper er den med andre ord enda mye større.

- Lykkelig Moren til Jesper, Jette Pedersen, forteller at dagen feires med kake, og at han setter pris på de over 11 000 lykkeønksningene han har fått på Facebook.

- Han er lykkelig. Det er en stor dag. Han er veldig glad for alle hilsninger han har fått på sin fanside. Akkurat nå er han på rehabilitering etter sin siste operasjon, og det går veldig bra. Han er stolt over hvor langt han har kommet, og han har motet til å fortsette i mange år til, sier hun til Ekstrabladet.

Hun vil ikke si noe om hvordan dagen skal feires, utenom at den vil involvere kake, men avslører at rykende ferske 18-åringen ønsket seg en ny iPhone på den store dagen.

- Vi er venner og familie som er samlet for å feire ham, men hvor dette skjer har jeg lovt ham å holde hemmelig.

«Gutten i den gamle kroppen» Jesper ble rikskjendis i Danmark da han i 2008 ga sykdmmen progeria et ansikt i dokumentaren «Gutten i den gamle kroppen».

Han ble raskt en populær skikkelse, og folk falt pladask for hans gode humør. Det er heller ikke bare gratulasjoner som har strømmet inn i helga. Andre hyller hans pågangsmot og styrke.

- Du er «megacool». Du er en stor inspirasjonskilde på grunn av din enorme livsglede. Du kommer alltid til å være et forbilde. Ikke bare for oss, men for mange andre mennesker. Keep it up!, skriver Anna og Nanna.

En annen skriver:

- En 18-årsdag er noe spesielt for alle unge. men for deg er den enda viktigere. Jeg håper du og din familie får en helt fantastisk dag, og at du blir feiret skikkelig. GRATULERER.