Ingen trodde historien før de begynte å grave i hagen 20 år senere

Funnet sønnen gjorde, satte forsvinningssaken i et helt nytt lys.

FORSVANT: 23 år gamle Bonnie Haim forsvant i 1993. Denne uka er hennes tidligere ektemannen i retten siktet for drap. Foto: Bonnie Haims minnegruppe på Facebook
FORSVANT: 23 år gamle Bonnie Haim forsvant i 1993. Denne uka er hennes tidligere ektemannen i retten siktet for drap. Foto: Bonnie Haims minnegruppe på FacebookVis mer

I dag starter juryutvelgelsen før rettssaken der en 51 år gammel mann står tiltalt for å ha drept sin kone Bonnie Haim for 26 år siden. Det skriver Washington Post.

Forsvinninga til Haim, som var 23 år gammel da hun forsvant i januar 1993, var lenge et mysterium. Men så ble hele saken snudd på hodet i desember 2014.

Parets sønn, som var tre år gammel da mora forsvant, hadde tatt over familiens hjem i Jacksonville i delstaten Florida, og drev gravearbeid i hagen da han plutselig oppdaget noe.

Under en stor betongblokk kom det han først trodde var en kokosnøtt til syne, men det tok ikke lang tid før han ifølge Florida Times-Union innså at det var snakk om en hodeskalle.

«Pappa skadet mamma»

Rettsmedisinske undersøkelser kunne ikke lenge etterpå slå fast at det dreide seg om den savnede Bonnie Haim, og sammen med levningene ble det funnet ei kule som matchet et våpen ektemannen hadde på den tida.

Det satte også den da tre år gamle sønnens forklaring fra 1993 i nytt lys da han i samtaler med barnevernet skal ha sagt «pappa skadet mamma».

Det var knyttet mye uenighet til denne forklaringa for 26 år siden, og mistanken det rettet mot ektemannen splittet på mange måter familien.

Spørsmålet om en treårings troverdighet kommer mest sannsynlig til å bli tema også nå når rettssaken starter denne uka. Det er nemlig ventet at sønnen skal vitne, selv om farens forsvarer tidligere har forsøkt å få strøket vitnemålet fra 1993.

En rekke bevis

Det er også en rekke andre ting som vil bli gjenstand for diskusjon. Blant annet hvordan veska til Haim ble funnet i en container ikke langt fra Jacksonville internasjonale flyplass, og at bilen hennes ble funnet på flyplassens parkeringsplass.

Her reagerte en av etterforskerne ifølge Washington Post på at førersetet sto i en unaturlig posisjon for en person med Haims høyde.

Retten kommer også til å få høre om hvordan Haim kranglet mye med ektemannen i tida før hun forsvant. Hun skal også ha forsøkt gjemme unna penger slik at hun og sønnen kunne flytte.

Ektemannen nekter straffskyld.