Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Ingen tror vel lykken er å tilbringe sine siste år på Norges største sykehjem

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum tror regjeringens store kommunereform blir en flopp.

SMÅDRIFTSFORDELER: Regjeringen har bare fokusert på stordriftsfordeler og ikke på stordriftsulempene og smådriftsfordelene. Men ingen tror vel lykken er å tilbringe sine siste år på Norges største sykehjem, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum. Her har han tent bål og koser seg med kaffe i romjula. Foto: Jacques Hvistendahl
SMÅDRIFTSFORDELER: Regjeringen har bare fokusert på stordriftsfordeler og ikke på stordriftsulempene og smådriftsfordelene. Men ingen tror vel lykken er å tilbringe sine siste år på Norges største sykehjem, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum. Her har han tent bål og koser seg med kaffe i romjula. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Noen færre kommuner blir det nok, men den store, gjennomgripende kommunereformen med et tall ned mot 100 kommuner, skjer ikke, sier Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum til Dagbladet.

Ett av regjeringens store prosjekter er en kommunereform med færre og mer robuste kommuner. Fylkesmennene har vært engasjert som pådrivere for «naboprat» mellom kommuner for å fremme sammenslåing. Før jul hadde ni kommuner gjort vedtak om sammenslåing, ifølge Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Nå har regjeringen sendt utkast til nytt inntektssystem på høring. Regjeringens endelige forslag vil komme i forbindelse med kommuneproposisjonen til høsten.

Det skilles mellom frivillige og ufrivillige små kommuner. De som frivillig fortsetter som liten kommune med såkalte «smådriftsulemper», vil få mindre i basistilskudd fra staten. Dette forslaget betyr, ifølge Slagsvold Vedum, at regjeringen har blitt desperat. Han kaller de nye inndelingene «snodige skrivebordsdefinisjoner».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?