Ingen tvangsreturer til Etiopia med det første

Politiets utlendingsenhet starter torsdag arbeidet med å forberede tvangsreturer til Etiopia. Men det vil trolig ta noe tid før de første blir sendt ut av landet.

SKAL SENDE UT: - Når vi får klarsignal fra etiopiske myndigheter i hver enkelt sak, vil vi igangsette selve uttransporteringen. Erfaringsmessig tar det noe tid å klargjøre en person for uttransportering. Det er første gang vi innleder en slik prosess med Etiopia, men vi opplever at samarbeidet er godt, sier Ingrid Wirum i Politiets utlendingsenhet til NTB onsdag kveld. Foto: HÅKON EIKESDAL/DAGBLADET
SKAL SENDE UT: - Når vi får klarsignal fra etiopiske myndigheter i hver enkelt sak, vil vi igangsette selve uttransporteringen. Erfaringsmessig tar det noe tid å klargjøre en person for uttransportering. Det er første gang vi innleder en slik prosess med Etiopia, men vi opplever at samarbeidet er godt, sier Ingrid Wirum i Politiets utlendingsenhet til NTB onsdag kveld. Foto: HÅKON EIKESDAL/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet ser ingen grunn til å vente, men starter arbeidet med tvangsreturene samtidig som fristen for å søke utvidet returstøtte utløper. Normal praksis er å be hjemlandet om aksept og få identiteten til hver enkelt person bekreftet.

Dette tar vanligvis noe tid, i mange tilfeller flere uker. Etiopiere som oppholder seg ulovlig i Norge, har med andre ord ikke grunn til å frykte at politiet banker på døra natt til torsdag eller de aller nærmeste dagene,

- Når vi får klarsignal fra etiopiske myndigheter i hver enkelt sak, vil vi igangsette selve uttransporteringen. Erfaringsmessig tar det noe tid å klargjøre en person for uttransportering. Det er første gang vi innleder en slik prosess med Etiopia, men vi opplever at samarbeidet er godt, sier Ingrid Wirum i Politiets utlendingsenhet til NTB onsdag kveld.

PU-sjefen oppfordrer alle etiopiere som oppholder seg ulovlig i Norge om å returnere frivillig, selv om amnestiperioden er over og tilbudet om økt returstøtte på 40.000 kroner faller bort. Hun legger til at spesielle rutiner skal sikre at tvangsreturer av barn blir så skånsomme som mulig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer