Ingen tvil om årsaken til Concorde-styrt

Det hersker ingen tvil lenger om hva som forårsaket Concorde-styrten utenfor Paris i juli. En metallbit fra et amerikansk passasjerfly kostet 113 mennesker livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tekniske etterforskerne er nå sikre på at den 43 centimeter lange metallbiten de lenge har antatt forårsaket ulykken, kom fra et DC-10 fly fra amerikanske Continental Airlines, opplyser etterforskningslederen Paul-Louis Arslanian i et intervju med fransk radio.

De franske etterforskerne samarbeider med USA for å finne ut hvorfor metallbiten løsnet fra DC-10 flyet og havnet på rullebanen. Da Concorde-flyet senere skulle ta av, punkterte ett av dekkene noe som ledet til en eksplosiv brann, motorsvikt og styrt.

Flytidsskriftet Flight International hevder at metallbiten falt av som et resultat av en slurvete reparasjonsjobb, og at biten egentlig ikke var en del av det amerikanske DC-10 flyet.

Både Air France og British Airways har satt sine Concorde-fly på bakken som følge av ulykken utenfor Paris 25. juli, i påvente av at den endelige årsaken til styrten skal bli fastslått.