Ingen tvil

Det er ingen tvil om hvem folk oppfatter som sjefen i Arbeiderpartiet. Halvparten av de spurte i en dagsfersk meningsmåling svarer Jens Stoltenberg. Bare en av fire svarer partileder Thorbjørn Jagland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det viser meningsmålingen som MMI utførte for Dagbladet i går. 702 personer ble spurt.

Selv om Jagland og Stoltenberg insisterer på at de deler på oppgavene, og at ingen er sjefen, mener folk det er statsministerkandidaten Jens - ikke partileder Thorbjørn - som nå sitter i førersetet.

Sitter utrygt

Ap-velgere skiller seg heller ikke ut blant resten av befolkningen, selv om en noe høyere andel ser på Thorbjørn som sjefen.

MMI har også spurt om regjeringen Bondeviks posisjon etter skiftet i Ap. 41 prosent mener at han sitter mer utrygt. Det interessante er at den oppfatningen er sterkest blant Arbeiderpartiets egne velgere, noe som tyder på at de har mer tro på Jens som en sterk utfordrer til Kjell Magne. Tallene viser også at det er de yngre, mest utdannede, høyest lønte og byfolk som mener dette.

Det er nettopp disse gruppene som oppfattes som det største potensialet for et modernisert Ap.

På tross av at folk tror Stoltenberg er sterkere som utfordrer, er det ikke mer enn en tredjedel som mener det er sannsynlig at Bondevik-regjeringen går av til fordel for en Ap-regjering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer