- Ingen ulovlig overvåking pågår nå

Strøm-Erichsen informerte selv statsministeren om overvåkingspåstandene.

ORDKNAPPE: Verken Forsvaret eller Forsvarsdepartementet ønsker å kommentere overvåkingspåstandene så lenge Kripos etterforsker saken.  
Arkivfoto: SCANPIX
ORDKNAPPE: Verken Forsvaret eller Forsvarsdepartementet ønsker å kommentere overvåkingspåstandene så lenge Kripos etterforsker saken. Arkivfoto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| • Vil granske om forsvaret overvåket Stoltenberg

(Dagbladet.no): Påstander om Forsvarets sikkerhetstjenestens (FOST) ulovlige overovervåking av datatrafikken til Statsministerens kontor og departementene sprakk i media i går.

Kripos etterforsker saken og har blant annet vært på Jørstadmoen der FOST holder til og gått gjennom datautstyret på jakt etter bevis.

Både Forsvaret eller Forsvarsdepartementet har vært svært knappe i sine uttalelser med hensyn til disse avsløringene.

Ikke hjemmelForsvarsminister Anne Grethe Strøm-Erichsen befinner seg for øyeblikket på forsvarsministermøte i NATO i organisasjonens hovedkvarter i Brussel, der Dagbladet får tak i henne i en møtepause.

- Vi er blitt kjent med at det kan ha forekommet overvåking av vårt datanett. Forsvarets sikkerhetstjeneste har ikke hjemmel til å undersøke innhold i datatrafikken, sier hun.

Strøm-Erichsen presiserer at selv om FOST er underlagt forsvarssjefen, er det departementet som har kontroll med tjenesten. - Sikkerhetstjenesten er ikke en hemmelig tjeneste som Forsvarets etterretningstjeneste og Politiets sikkerhetstjeneste. Det er klart hva som er oppgaven deres. Det er å føre tilsyn eller monitorere datatrafikken, men ikke i å gå inn på innholdet, sier hun og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer