Donald Trump

Ingen unison støtte fra sine egne

USAs forrige president, Donald Trump, ble møtt med trampeklapp under sin første tale siden han gikk av. Han hevder at det republikanske partiet står samlet, men langtfra alle er enige.

COMEBACK: USAs tidligere president Donald Trump sier han vurderer å stille som presidentkandidat i 2024. - Det kan være jeg stiller for å slå dem en tredje gang, sier Trump. Foto: NTB / CPAC Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): - Har dere savnet meg? sa Trump til jubel fra publikum da han gikk på scenen under den konservative CPAC-konferansen i Florida søndag én time forsinket.

I halvannet time snakket han til begeistrede tilhengere.

Han gjorde det klart at han mener det republikanske partiet står samlet, og han avviste ryktene om å starte et nytt parti. Samtidig som han kom med krasse angrep mot partifeller som kongressrepresentantene Liz Cheney og Adam Kinzinger. Han gjentok også løgnene om at Joe Biden bare vant presidentvalget i november som følge av omfattende valgfusk. Samtidig gjorde han det klart at han planlegger å holde grepet om partiet, og at det er mulig at han stiller som presidentkandidat igjen i 2024.

Bare 68 prosent

Men selv på den svært konservative konferansen, hvor kritikere av Trump glimret med sitt fravær, var det ikke en unison støtte blant deltakerne. I den uvitenskapelige meningsmålingen blant 1000 deltakere søndag, sa 97 prosent at de var fornøyde med jobben Trump gjorde som president. Men bare 68 prosent sa at de ønsket at han skulle stille som president igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer