FORSONENDE: - Jeg beskylder ikke lederne for uroen for å være styrt av utlendinger som USA eller Storbritannia siden jeg ikke har sett beviser på dette, sa Ayatollah Ali Khamenei i en uttalelse som på iransk tv.  Foto: AFP PHOTO/OLIVIER LABAN-MATTEI/SCANPIX
FORSONENDE: - Jeg beskylder ikke lederne for uroen for å være styrt av utlendinger som USA eller Storbritannia siden jeg ikke har sett beviser på dette, sa Ayatollah Ali Khamenei i en uttalelse som på iransk tv. Foto: AFP PHOTO/OLIVIER LABAN-MATTEI/SCANPIXVis mer

- Ingen utenlandske bånd til uroen i Iran

Irans øverste leder tror ikke opposisjonen bevisst jobbet for utenlandsk krefter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Irans øverste leder, Ayatollah Ali Khamenei, har sagt at han ikke tror opposisjonslederene som blir sagt å stå bak uroen i landet var bevisste agenter for utenlandske krefter.

Det melder BBC.

Khameneis uttalelse strider med det som tidligere har blitt sagt av iranske ledere.

Flere opposisjonsledere er for øyeblikket tiltalt for konspirasjon med utenlandske krefter for å skape opptøyer. Nå kan det virke som Ayatollahen forsøker å roe stemningen.

- Jeg beskylder ikke lederne for uroen for å være styrt av utlendinger som USA eller Storbritannia siden jeg ikke har sett beviser på dette, sa han i en uttalelse som ble lest på iransk tv.

Ayatollahen legger tilsynelatende likevel skylden for opptøyene på utenlandske krefter.

Han hevdet det «ikke var tvil » om at massedemonstrasjonene, der minst 30 mennesker døde, var planlagt på forhånd.

- Om dets ledere visste om det eller ikke, la han til.

- Plottet ble beseiret siden våre fiender heldigvis fortsatt ikke skjønner Iran, het det i uttalesen.