Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen utleveringsavtale med Thailand

Norge har ikke utleveringsavtale med Thailand. Det betyr at den 49 år gamle pedofili-siktede nordmannen, hvis han blir dømt for forholdet, kan risikere å måtte sone opptil 20 år i thailandsk fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 49 år gamle nordmannen har en dom for seksuelle overgrep mot barn i Bergen fra 1995, som han ikke har sonet.

- Norge har ikke avtale med Thailand om overførsel ved soning. Generelt kan jeg si at dette betyr at thailandske myndigheter kan bestemme seg for å dømme en nordmann som er siktet for seksuelle overgrep, og kreve at han soner hele straffen i landet. Men det kan også skje at rettssaken og dommen foregår i Norge, sier Kripos-sjef Arne Huuse til NTB.

Streng straff

Han mener det vil virke allmennpreventivt for norske menn som ønsker å ha sex med mindreårige i utlandet, å vite at de kan risikere å måtte sone en lang straff i det aktuelle landet.

- De som reiser til Thailand for med hensikt å gjøre slike ulovlige handlinger, bør være veldig klar over hva som kan skje med hensyn til rettergang og soning. Forholdene der er ikke som i norske fengsler, sier Huuse.

Han legger til at i denne aktuelle saken er det Bergen politidistrikt som, via Kripos, må begjære 49-åringen utlevert til Norge. Politiet i Bergen opplyser til NTB at en slik begjæring vil bli sendt.

Mørketall

Kripos-sjefen frykter at det er store mørketall når det gjelder nordmenn som reiser til utlandet for å ha sex med barn.

- Jeg mener det er behov for å se om politiet burde gjøre mer for å avdekke slike forhold. Det er et politisk spørsmål om politiet skal få lov til å sjekke passasjerlistene på fly til Thailand, dersom vi tror at det befinner seg en person om bord som vi mistenker skal kjøpe sex hos mindreårige, sier Huuse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!