Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen utvikling i Sigrid-saken i natt

Samtidig advarer politiet i Oslo mot ryktespredning og spekulasjoner på sosiale medier.

SAVNET: 
Arkivbilde av den 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne som har vært savnet siden natt til søndag.
Foto: Privat / NTB scanpix
SAVNET: Arkivbilde av den 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne som har vært savnet siden natt til søndag. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Har du opplysninger om forsvinningen ber oslopolitiet om at du tar kontakt på telefon 02800. Har du informasjon til Dagbladet, send sms til 2400, epost til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): Forsvinningen til Sigrid Giskegjerde Schjetne (16), som politiet betegner som en kriminalsak, er fortsatt et mysterium.

I løpet av natten har det ikke blitt gjort noen nye funn.

- Det har ikke vært noe søk i natt av hverken politiet eller andre offentlige etater. Det ble avsluttet i 23-tiden i går og vil fortsette fra klokken 07.00 i dag, sier operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, Tore Solberg, til Dagbladet.

- Vi har ikke fått inn noen tips eller funn i løpet av natta, men vi vil fortsette søket med stor styrke i dag, sier han.

Ryktestorm Tusenvis av frivillige har engasjert seg i forsvinningssaken og politiet roser engasjementet. De er likevel redd for at det virker forstyrrende når informasjon og funn som enkeltpersoner har gjort, blir fortalt om og gjort konklusjoner om på nettet, skriver Aftenposten.

- Konklusjoner på nett er ikke bra. Sett med en etterforskers øyne så kan jo det at folk snakker sammen og deler rykter, påvirke minnet til dem som senere skal inn til avhør. Samtidig er det en enorm belastning for de pårørende hvis det kommer ut feil informasjon der, sier Hanne Kristin Rohde, leder ved seksjon for vold- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt.

Hun sier at det er svært viktig at alle funn som venner og kjente gjør, formidles videre til politiet, som har bedre grunnlag for å samle dette, se sammenhenger og komme med konklusjoner.

En sokk Kort tid etter at Sigrid forsvant ble hennes mobiltelefon, sko og en av hennes sokker funnet ved en barnehage på Østensjø, rundt 300 meter fra stedet der Sigrid bor.

Under søket i skogsområdene rundt har letemannskapene funnet en annen sokk, som ligner på den som ble funnet ved barnehagen. Denne sokken er nå sendt inn til analyse, for å kunne bekrefte eller avkrefte at den tilhører 16-åringen.

LETER: 
En kvinne fra Norges Røde Kors deltar i leteaksjonen etter savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne i skogen rundt Skullerudstua tirsdag. Giskegjerde Schjetne ble meldt savnet natt til søndag.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
LETER: En kvinne fra Norges Røde Kors deltar i leteaksjonen etter savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne i skogen rundt Skullerudstua tirsdag. Giskegjerde Schjetne ble meldt savnet natt til søndag. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media