Ingen våpenhvile i sikte

USAs utenriksminister Colin Powell møtte Yasser Arafat i går. Ifølge Arafats rådgiver er de ikke nærmere en våpenhvile.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtalene mellom Arafat og Powell, som varte i over tre timer, skulle etter planen vare i kun én time. Ingenting tyder på møtet mellom Powell og Arafat har ført Israel og palestinerne nærmere en våpenhvile, men ifølge Arafats rådgiver Nabil Abu Rudeina vil samtalene fortsette i løpet av de neste 24 timene.

Palestinerens leder Yasser Arafat kom ikke ut av sitt beleirede hovedkvarter for å snakke med journalister etter at møtet var ferdig.

- Nyttige samtaler

- Vi har nettopp avsluttet en nyttig og konstruktiv samtale, hvor vi utvekslet forskjellige ideer og diskuterte hva vi skal gjøre framover, sa Powell på vei ut av møtet.

Abu Rudeina sa at samtalene var «lange og alvorlige», og at Araf at understreket hvor viktig det er at Israel umiddelbart trekker seg ut av Vestbredden.

- Det var en klar og åpen meningsutveksling, men vi ønsker mer innsats og press fra amerikanerne for å komme ut av denne krisen og få slutt på krigen og aggresjonen mot det palestinske folk og styresmaktene som er erklært av den israelske regjering, sa Abu Rudeina.

Nytt møte med Sharon

Utenriksminister Powell skal møte Israels statsminister Ariel Sharon senere søndag. Ifølge Powell blir det møter mellom amerikanske utsendinger og de palestinske selvstyremyndighetene mandag, men det er ikke klart om Powell selv vil delta.

Ifølge libanesiske regjeringskilder kommer Powell til å møte Libanons president Emile Lahoud mandag. Bakgrunnen for møtet er den libanesiske Hizbollah-geriljaens stadige angrep på israelske grenseposter ved et omstridt område ved Golan-høydene den siste tiden. Hizbollah er støttet av Syria, og Israel har truet Syria med å gjengjelde angrepene.

Powell sa fredag at et slikt angrep kan få alvorlige følger for regionen.

Syria har 20.000 soldater utplassert i Libanon.

(NTB)