Ingen våpenhvile mellom Israel og Hamas

Israel krever å få frigitt den kidnappede soldaten.

KRIGEN FORTSETTER: Israel nekter å gi seg før den israelske soldaten Gilad Shalit blir satt fri. Foto: EPA/Pavel Wolberg/SCANPIX
KRIGEN FORTSETTER: Israel nekter å gi seg før den israelske soldaten Gilad Shalit blir satt fri. Foto: EPA/Pavel Wolberg/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Israel vil ikke inngå noen våpenhvileavtale med Hamas før den israelske soldaten Gilad Shalit blir satt fri, sier Israels statsminister Ehud Olmert.

Israel og Hamas har i flere uker forhandlet gjennom egyptiske meklere for å få på plass en varig våpenhvileavtale for Gazastripen. De siste dagene har flere kilder sagt at en avtale er i emning, men dette avviser Israel.

«Statsministerens standpunkt er at Israel ikke vil inngå noen avtale om en våpenhvile før Gilad Shalit blir sluppet fri,» skriver statsminister Ehud Olmerts kontor i en pressemelding lørdag.

Gilad Shalit ble tatt til fange av væpnede palestinere i et angrep mot en militærpost på israelsk side av grensa ved Kerem Shalom, helt sør på Gazastripen, den 25. juni 2006.

- Nye krav

Torsdag sa nestleder Moussa Abu Marzouk i Hamas at den palestinske bevegelsen hadde godtatt en våpenhvileavtale med Israel, og at avtalen ville bli lagt fram i løpet av helgen.

Shalit ville bli sluppet fri i bytte mot palestinske fanger, og dette problemet var derfor løst, sa Marzouk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer