Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen våpenhvile ved midnatt-tre rakettangrep mot Israel

Militante palestinske grupper skjøt tre raketter mot Israel i morgentimene i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ifølge palestinske myndigheter hadde de kommet til enighet med hovedgruppene av militante palestinere, Al-Aqsa Martyrbrigaden, Hamas sin militære fløy og Islamsk Jihad, om at gruppene skulle legge ned våpnene klokken 24.00 i natt.

Men det er lite som tyder på at de militante gruppene har lagt ned våpnene, i dag morges ble det skutt tre raketter fra Gaza mot Israel, melder AP.

Israels offensiv

De palestinske myndighetene har jobbet for å få de militante gruppene til å legge ned våpnene i håp om at Israel da vil avslutte sin offensiv mot Gaza.

I nesten en måned har Israel daglig bombet mål i Gaza for å ramme de militante gruppene som har tatt på seg ansvaret for bortføringen av den israelske soldaten Gilad Shalit.

Rundt 100 mennesker har mistet livet siden offensiven startet, de fleste av disse er sivile.

-Ingen avtale

Ifølge talspersoner for de palestinske myndighetene har representanter for de militante gruppene vært i møter med president Mahmoud Abbas, resultatet av de samtalene er en avtale om våpenhvile.

Foto: SCANPIX
Foto: SCANPIX Vis mer

De militante gruppene sier derimot at det aldri ble oppnådd noen våpenhvile. De sier også at rakett-angrepene mot Israel bare er et svar på Israels offensiv i Gaza.