Maktkamp i Trøndelag

Ingen varsler på Ap-topp

Ingvil Kjerkol var positiv til å bli ny fylkesleder i Trøndelag Ap, men så truet Arild Grande med å trekke seg fra valgkomiteen. - Det er ikke kommet noen varsler på Ingvild Kjerkol, sier partisekretær Kjersti Stenseng.

VILLE HA JOBBEN: Ingvild Kjerkol ønsket å bli ny fylkesleder i Trøndelag Ap, etter hva Dagbladet er kjent med. Men så truet Arild Grande med å trekke seg fra valgkomiteen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VILLE HA JOBBEN: Ingvild Kjerkol ønsket å bli ny fylkesleder i Trøndelag Ap, etter hva Dagbladet er kjent med. Men så truet Arild Grande med å trekke seg fra valgkomiteen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Trond Giske overrasket alle ved å møte på årsmøtet til Trøndelag Ap i dag, til tross for at han måtte trekke seg som lederkandidat etter flere dager med mye bråk.

- Det er alltid godt å komme til Trøndelag Ap, sier Giske til Dagbladet.

- Jeg kommer til å ta ordet, jeg har noe å si, legger han til.

Flere Dagbladet snakket med i forkant av årsmøtet var overbevist om at Giske ikke ville komme. At han likevel møter, overrasker flere.

TRONDHEIM (Dagbladet): I går ble det klart at valgkomiteen i Trøndelag Ap snur, og innstiller Marit Bjerkås framfor Trond Giske som leder.

Giske droppes helt fra ledelsen, etter et nytt varsel og flere dager med negative reaksjoner på at han opprinnelig var innstilt som ny leder av Trøndelag Ap. Giske vil heller ikke søke renominasjon til Stortinget.

I løpet av torsdagen skrev blant annet Adressa og Trønder-Avisa at det var Ingvild Kjerkol som lå an til å bli ny fylkesleder. Dagbladets kilder pekte i samme retning.

Og Dagbladet vet at Arbeiderpartiets helsepolitiske talsperson tidligere er blitt spurt om lederjobben. Den gang takket hun nei av hensyn til arbeidsbelastningen det ville medføre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer