Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen vekter-streik

Partene ble enige klokka 7 i dag tidlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  - Vi er slitne, men veldig fornøyde med å ha kommet i havn. Det var tøffe forhandlinger, sier Erna C. Dynge, leder i Norsk Arbeidsmandsforbund, til Dagbladet.no. 

Da meklingsfristen gikk ut ved midnatt fredag stod partene langt fra hverandre, og meklingsmann Merete Smith hadde ennå ikke lagt fram noen skisse for en løsning. Men klokka 7 i dag tidlige kom partene til enighet, og nå er streiken avblåst.

Får lønnstillegg

Vekterne får et generelt lønnstillegg på 5,20 kroner. Det er også gitt økte tjenestegrensetillegg, til bl.a. flyplassansatte og helioport.

- Også har vi fått til en avtale med arbeidsgiveren om å kartlegge kompetansebehov, og eventuelt andre behov, som vekterne har, sier Dynge.

Vekternes opprinnelige krav var at lønningene deres skal justeres til minst 95 prosent av en gjennomsnittlig industriarbeiderlønning, som i dag er 307.000 kroner. Det innebærer en lønnsøkning på 35.650 kroner.

Forhandlingene holdt på i hele natt.

Ingen streik

Ingen vekter-streik

Arbeidsmandsforbundet hadde på forhånd varslet at 3.000 vektere ville bli tatt ut i streik om forhandlingene brøt sammen. Dette ville ha rammet blant annet flytransporten, bankene og vaktselskapene. Seks flyplasser ville ha stått uten sikkerhetskontroll og flere anleggsområder, som LNG-anlegget på Melkøya i Finnmark, risikerte å stå uten vakthold.

FARE FOR STREIK: 3.000 vektere kunne blit tatt ut i streik hvis partene ikke hadde blitt enige om en ny tariffavtale.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media