Ingen venner i sikte

Jörg Haider er ikke bare sendt ut i kulda av politikere i Europa og USA. Nå sier også verdenskjente skuespillere, musikere, kongelige, bildende kunstnere, scenekunstnere og andre framtredende personligheter i inn- og utland nei takk til å besøke Østerrike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Catherine Deneuve og Claudia Cardinale sa tidlig at de ikke vil være til stede ved operaballet i Wien i mars. Betty Freeman, en av de største utenlandske sponsorene av den prestisjetunge Salzburg-festivalen, har trukket all støtte tilbake. Prins Charles har avlyst en reise til Østerrike i mai, noe Haider selv ikke tar så tungt. Han sier også at ingen i Østerrike er skuffet over at prinsen ikke kommer.

- Det østerrikske folk ville vært skuffet hvis det hadde vært Diana som skulle ha kommet, og som avlyste, men ikke i dette tilfellet, sier Haider til Sunday Times.

Avlyste

Lou Reed avlyste søndag konserten i Wien, som var satt opp som en del av hans europaturné.

- Folk har rett til å velge en som ham (Haider), men det betyr ikke at alle andre må komme nær ham, sa Lou Reed til en østerriksk radiostasjon etter avlysningen.

Rainhard Fendrich, som har laget popvideoen «I Am From Austria», sier til magasinet Profil at han skammer seg slik over å være østerriker at han «nå er på Mallorca og foretrekker å snakke engelsk».

Elfride Jelinek, som er en av Østerrikes mest berømte skuespillforfattere, har gjort det klart at ingen av hennes skuespill vil bli oppført i Østerrike så lenge Frihetspartiet sitter i regjeringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer