Ingen vet hva vinflasken inneholdt

59 år gammel Arendal-mann fikk livstruende smerter av vinslurk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Foreløpig vet ingen hva som var i hvitvinen som ga en 59 år gammel Arendal-mann livstruende smerter. Om få dager kan legene får de første svarene.


Flasken, innholdet og korken er sendt til Rettstoksikologisk institutt i Oslo, og politiet håper at det skal foreligge et foreløpig prøvesvar i løpet av uka.

Mannens tilstand er gradvis blitt bedre etter at han i all hast ble sendt til sykehus lørdag etter å ha drukket en slurk av flasken. tilstanden var livstruende.


Fysisk preget

59-åringen er ennå fysisk preget av det han har vært utsatt for, og han må derfor være på Sørlandet sykehus i Arendal i noen dager før han kan reise hjem.

Prøvene som er tatt på sykehuset gir ingen svar på hva mannen har fått i seg.

- Vi tror at innholdet har vært preget av en ganske kraftig gift, men vi kan ikke 100 prosent utelukke at det han har drukket har utløst en akutt sykdom hos mannen, sier overlege Egil Hagen ved medisinsk avdeling til NTB.

Rettstoksikologisk institutt opplyser til NTB at enkelte foreløpige resultater av innholdsanalysen kan foreligge denne uka eller tidlig i neste uke.


Ukjent salgssted

Politiadvokat Leif Aleksandersen ønsker ikke å gi opplysninger om hvilke etterforskningsskritt politiet i Arendal har tatt, utover å sende vinflaske og innhold til analyse.

Aleksandersen bekrefter at man ennå ikke vet hvor flasken - en halvflaske med 37 cl. volum av typen Torres San Valentin årgang 2005 - er kjøpt.

59-åringens familie opplyser at mannen har hatt flasken stående i noen tid, men hvor lenge vet de ikke. Den ble åpnet lørdag, og 59-åringen rakk ikke å drikke mer enn en slurk før han ble syk.

Flasken er utstyrt med vanlig kork, ikke skrukork, sier Aleksandersen til NTB.


Ikke Sverige

Det er utelukket at flasken er kjøpt i Sverige. Salgsstedet kan enten være i Tyskland, på en ferje eller i Norge. Vinflasker av denne typen var i salg i Norge i 2006.

Enkelte medier har skrevet at 59-åringen er advokat og at han tidligere har vært truet. Politiadvokaten vil ikke kommentere dette eller si om mannen har et yrke som gjør at han tidvis kan bli truet.

(NTB)

DØDEN NÆR: Arendals-mannen ble akutt syk og havet i respirator, straks etter at han drakk én slurk av denne vintypen: Torres San Valentin 2005-årgang. Foto: SYSTEMBOLAGET
DØDEN NÆR: Arendals-mannen ble akutt syk og havet i respirator, straks etter at han drakk én slurk av denne vintypen: Torres San Valentin 2005-årgang. Foto: SYSTEMBOLAGET Vis mer