Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen vet hvor Bach er

Advokat Håkon Schiong, forsvarer til bedragerimistenkte Ole Christian Bach, kan ikke si hvor hans klient befinner seg. Økokrim vet trolig heller ikke hvor 47-åringen er, og nekter å uttale seg til mediene om saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ingen kommentar, var det eneste førstestatsadvokat Elisabeth Roscher i Økokrim ville si til NTB tirsdag på spørsmålet om de vet hvor Bach befinner seg.

Den tidligere bedrageridømte Bach mistenkes for å ha brukt falske dokumenter til å lure flere personer og firmaer til å låne ham og hans tidligere samboer penger. Så langt har politiet mottatt tre anmeldelser i saken.

De to kan ha klart å låne opp mot 50 millioner kroner. Den 42 år gamle kvinnen er siktet for grovt bedrageri av 12 millioner kroner.

- Vi vurderer fortløpende hvilke etterforskningsskritt som anses nødvendig. Men det ligger i sakens natur at vi ikke kommer til å fortelle omverdenen om hva vi vil gjøre eller hva vi har gjort, sier Roscher.

Hun vil ikke svare på om Økokrim vurderer å etterlyse Bach.

Opptatt advokat

Heller ikke Bachs egen forsvarer, advokat Håkon Schiong, kunne kommentere hvor hans klient oppholdt seg tirsdag ettermiddag.

- Jeg har vært opptatt i en annen rettssak og har ikke hatt anledning til å orientere meg om hvor saken står i dag. Kontakt meg senere, sier Schiong til NTB.

Ifølge Økokrim skulle Bach vært inne til avhør fredag i forrige uke, men møtte ikke opp. Heller ikke Schiong møtte, ifølge VG fordi han hadde avtale om å bytte dekk på bilen sin på det aktuelle tidspunktet.

Påkjærer

Tirsdag ettermiddag skulle Økokrim sende sin påkjæring til retten etter at de ikke fikk medhold i kravet om to ukers varetektsfengsling av Bachs tidligere samboer. Roscher mener den 42 år gamle kvinnen bør fengsles av hensyn til faren for bevisforspillelse.

Tingretten ga Økokrim støtte i synet på at det var skjellig grunn til å mistenke kvinnen for grovt bedrageri eller medvirkning til dette, men anså ikke at det forelå fare for bevisforspillelse. Denne konklusjonen er Roscher uenig i. Så lenge politiet ikke har kontroll på hvor Ole Christian Bach befinner seg, mener Økokrim det er fare for at bevis som samboeren besitter, kan gå tapt.

Mens lagmannsretten tar stilling til Økokrims påkjæring av fengslingsspørsmålet må kvinnen sitte fengslet. Ifølge kjæremålsavdelingen i Borgarting lagmannsrett vil ikke en avgjørelse komme før tidligst onsdag.

(NTB)

BEDRAGERIMISTENKT: Ole Christian Bach.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media