Ingen vet hvor de svarte boksene er, og denne mannen nekter for å ha dem

Etterforskningen av flykatastrofen er et totalt kaos.

VI RØRER IKKE: Selvutnevnt statsminister i Folkerepublikken Donetsk og separatistleder, Alexander Borodai, nekter for at opprørerne har rørt krasjstedet. Dermed benekter han det hele verden har rapportert om. Samtidig nektet han for at de svarte boksene er funnet da han stilte opp på presssekonferanse med verdenspressen i dag. Foto: AFP PHOTO/ BULENT KILIC
VI RØRER IKKE: Selvutnevnt statsminister i Folkerepublikken Donetsk og separatistleder, Alexander Borodai, nekter for at opprørerne har rørt krasjstedet. Dermed benekter han det hele verden har rapportert om. Samtidig nektet han for at de svarte boksene er funnet da han stilte opp på presssekonferanse med verdenspressen i dag. Foto: AFP PHOTO/ BULENT KILIC Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etterforskere har ikke fått slippe inn, lik blir robbet for verdisaker og båret vekk av pro-russiske separatister, og ingen vet hvor de svarte boksene er.

Rednings- og søkeaksjonen etter nedskytingen av Malaysia Airlines MH17 øst i Ukraina, er et totalt kaos, og myndigheter verden over er bekymret for at de ikke vil komme til bunns i saken.

Det er et internasjonalt krav at alle detaljer skal på bordet, i flykatastrofen der 298 mennesker døde.

Hvor er de svarte boksene? Det er faktisk ingen som vet, eller ingen som offisielt har uttalt seg om at de har kontroll på flyets svarte bokser.

I går opplyste pro-russiske opprørere, som trolig var først på krasjstedet torsdag , at de har åtte av tolv av flyets opptaksutstyr. Dette er imidlertid en spesiell opplysning, fordi fly vanligvis har to opptaksutstyr, altså svarte bokser. Én av disse registrerer flydata, mens den andre tar opp samtalene mellom kapteinen og styrmannen.

En såkalt «svart boks» er egentlig en ferdsskriver, som skal kunne gi trafikkdata og annen informasjon ved et havari og andre alvorlige hendelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer