- Ingen vil angripe Norge

Forsvarsminister Bjørn Tore Godal mener Norge står uten fare for å bli invadert, og vil redusere invasjonsforsvaret kraftig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fredag tar forsvarsminister Godal turen til Stortinget for å legge fram departementets planer for Forsvaret i årene som kommer.

I stortingsproposisjonen foreslår departementet blant annet å legge ned mesteparten av invasjonsforsvaret. Dette vil i følge Aftenposten innebære oppsigelser av omkring 6 000, rundt en fjerdedel, av Forsvarets ansatte.

Ingen trussel

- Alle er enige om at vi ikke står foran noen invasjonstrussel de nærmeste tiårene, sier Godal i et intervju med avisen.

- Russland har ingen kapasitet til å angripe noe europeisk land, uansett om de russiske styresmaktene skulle ha ønsket det.

Omorganisering

- Vi legger ikke ned den norske Forsvaret. Vi omorganiserer det, sier Godal og legger til at han selvfølgelig er åpen for å gjenoppbygge invasjonsforsvaret dersom fiendebildet skulle endre seg.

I følge de nye planene skal Norge spille en større rolle i internasjonale fredsoperasjoner, og det skal iverksettes høyere beredskap mot terror innenfor landets grenser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer